| Razzvan5444006644 a întrebat:

Salut TPU, ca tot am intrat in clasa a 12 a si ma pregătesc pentru bac,falcultate,etc. As dori sa imi iau un laptop de gaming decent, dar chiar nu stiu ce sa aleg, m-am gandit poate un Asus tuf a15 cel cu 3050 sau Acer nitro 5 an515-58-5046,ce ma interesează la el este displayul, macar 144hz si culori decente,tastatura sa fie ok si racirea sa fie excelenta, asta e prioritatea mea, din cate am auzit a15 are probleme cu racirea iar nitro 5 nu prea e cine stie ce la display, am buget de 3500ca atat imi permit momentan(puteți sa treceți si cu 200-400 lei peste)mulțumesc (dau funda)!

8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| gabicoo a răspuns:

Dell.

| NLS a răspuns:

Modelul cu Intel 12500H este putin mai greu de racit, deci va atinge temperaturi mai mari, dar e mai performant cu 5-7%

Modelul cu Ryzen 7535HS nu are probleme cu racirea.

https://www.pcgarage.ro/......a-la-3500/

Eu as sta departe de Acer, arata bine pe hartie, dar calitatea constructiei cat si a pieselor folosite, cam lasa de dorit.

Dintre toate brandurile mai cu renume, Acer au rata cea mai mare de defectare (care rata nu e ceva de speriat, am spus doar ca e cea mai mare dintre brandurile cunoscute. Produse proaste exista la toate brandurile, chiar si la DELL sau ASUS. Pretul reflecta destul de exact calitatea si performanta).

Pe de alta parte, o prietena a avut un TUF cu procesor AMD 4800H si cu RTX3050 in el, si n-a avut nici o problema.

Fratele meu are STRIX cu 7845HX (monstru de procesor) si RTX4060.
Da, e cam greu de racit, dar se descurca foarte bine, si temperaturi de 78 grade la video sunt normale la aceste laptopuri, nu patesc nimic.

| S4I7 a răspuns:

Lasa-te de gaming, ca esti praf si pulbere!
Pune burta pe carte, altfel NU mai pupi laptop de gaming! La toceala! Altfel o sa ajungi sa hranesti porcii!

| ABrmA a răspuns:

Ii poți lua un cooler extern sa pui sub el și problema rezolvată cu racirea

| dez96 a răspuns:

Eu zic sa mai salvezi niste bani și să îți iei un computer de gaming, ar fi cea mai buna investiție pe termen lung