| Swal a întrebat:

Cam cat ar costa un desktop bun, doar unitatea (aia ma intereseaza) cu urmatoarele specificatii: procesor 3.00 Ghz, 4 gb ram (sau 6), placa video geforce 1gb ram (sau2). M-am cam saturat de pc-ul meu. Si inca ceva, laptop sau desktop?

35 răspunsuri:
| Gabi05 a răspuns (pentru Swal):

Sigur,dar mai am o intrebare eu,cand intri sa schimbi windows-ul iti da eroare,adica iti eroare cu hdd?
Pentru ca daca e asa, atunci windows-ul nu e bun, adica ii lipsesc fisiere ori nu ai facut imagine bootabila.

Fa un cd cu acel windows din tutorial si cu imaginea bootabila.
Iti va merge, dar daca nu ai rabdare sa iei acel windows, ia un windows xp sp3 cu to rrent si faci exact ca in videoclip, dar downloadeaza imaginea bootabila de la youtube

http://www.youtube.com/watch?v=GrjZDcC32No

| Swal explică (pentru Gabi05):

Nu este niciun fisier de tip.iso
Inainte imi mergea.
Dupa rr, care si-l da el singur imi apare o imagine cu fond albastru unde zice ca anumite componente nu sunt instalate. Acum 2-3 luni mergea acel windows. Aceeasi chestie imi apare si la un windows 2000.

| Gabi05 a răspuns (pentru Swal):

Teoretic cand schimbi windows-ul toate componentele au driverle sterse.Dar tu stergi paritiile cand schimbi windows-ul sau il pui peste cele vechi? Pentru ca daca il pui peste cele vechi atunci sunt conflicte de drivere, iar de asta iti da blue screen.

Iar in timpul reinstalarii windows-ul nu ar trebui sa dea blue screen, pentru ca tot ce tine de windows e suspendat.

Incearca in felul urmator.
Fa reset de bios, scotand bateria din placa de baza, 2-3 minute,iar dupa puna la loc si dai drumu la pc.
Reinstalezi windowsu-l, stergi partitiile vechi, faci unele noi, si pui Quiq NTFS.
Iar dupa restart vezi daca mai patesti asa.
Daca nu, inseamna ca de la bios sau de la conflicte cu driverel era.

| Swal explică (pentru Gabi05):

Eu nici nu ajung la etapa de a gestiona partitiile, inainte de asta imi apare eroarea, unde singura solutie este sa apas f3 pentru a inchide instalarea si a-si da restart. Cd-ul cu windows 7 merge, deoarece are fisier de setup.exe
O sa fac ce ai zis, sper sa functioneze, mersi de ajutor.

| Davidde a răspuns:

Desktop-ul este mai stabil decat laptopul... iti recomand desktop daca il folosesti pentru jocuri si esti inrait de asa ceva, iar laptopul ti-l recomand daca vrei sa salvezi spatiu, cauti fiabilitate, e mai practic. Cat despre preturi, un laptop cu o configuratie buna ar ajunge cam la 2000 de lei, ca despre unitate... 1200-1500 lei