| Liposchi_Laurentiu_2000 a întrebat:

Salut tpu.Cand filmez afara sa vede super.Si pozele la fel.Cand intru in casa pozele se vad super, Dar daca vreau sa filmez in casa mi se vede intunecat ca si seara.De ce.Am un Allview imperia M cu camera de 5 MP.Ce trebuie sa fac sa mi se vada video bine in casa?

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Nu prea ai ce sa-i faci sa se vada bine in casa. Sensibilitatea camerei e scazuta, ii trebuie lumina multa si la filmare se fac 25 - 30 poze pe secunda si daca lumina e insuficienta, in timpul scurt in care se face fiecare poza nu se acumuleaza suficienta lumina, pozele ies toate intunecate si prin urmare filmarea iese intunecata. Solutia e - lumina mai puternica (mai greu de obtinut la cata lumina ii trebuie) sau camera mai sensibila deci mai performanta (= alt telefon de obicei mai scump si de firma mai buna in ceea ce priveste camerele: Samsung, LG )

4 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

In functie de sensibilitatea camerei, pentru a ajunge la o imagine normala, trebuie o anumita cantitate de lumina care ajunge la senzor intr-un anumit timp. Daca lumina e slaba, senzorul trebuie expus la acea lumina mai mult timp. Daca se face o singura poza, aparatul are timp sa acumuleze lumina necesara (poate sta mai mult timp la acea poza pana acumuleaza cantitatea necesara de lumina) si poza iese mai bine luminata. Daca se face filmare, se fac 30 poze pe secunda, deci fiecare poza din filmare poate acumula lumina maxim 1/30 secunde si daca lumina e slaba, in 1/30 secunde nu se acumuleaza suficienta lumina. Ca sa filmeze mai luminos, ar trebui un program care sa faca mai putine poze pe secunda, filmarea ar iesi mai luminoasa insa nu ar avea o continuitate normala. Pentru filmari la lumina mai scazuta, trebuie un senzor mai bun, mai sensibil, cu suprafata mai mare. Un senzor mic ca suprafata si care are in plus si o rezolutie mare (multi megapixeili), va avea pixelii (punctele ce alcatuiesc imaginea) foarte mici ca suprafata, deci cu sensibilitate redusa, care capteaza putina lumina, prin urmare un astfel de senzor va avea nevoie de lumina multa. Nu numai suprafata senzorului joaca un rol important - conteaza si modul de constructie, materialele folosite, sistemul de lentile care concentreaza lumina pe senzor.

| TechGuyTpu a răspuns:

Fac ca A3lx ce *** ai scris acolo? Nu am inteles nimic.Lasa telefoanele si pc si pune mana pe carte.

| A3lxOFFICIAL a răspuns:

1. Esti prost.
2. Nu ai logica.
3.Invata romana (Analfabetule)
Funda?