Salut,
Mare diferenta nu este intre cele doua variante, exceptand:
1. 32 bit merge pana la 3.5 GB de ram. Pe urma fizic, nu mai are cum sa acceseze. Poti sa ai pe calculator 8 GB de ram, el tot 3.5 va folosi. Este o limitare de sistem de operare, de modul in care acceseaza memoria. Varianta 64 de biti acceseaza peste 100 GB de memorie.
2. Varianta 64 de biti merge in general (nu mereu) mai rapid. Motivul este ca procesorul merge pe 64 de biti si ii serveste exact cat poate, nu cu picatura ca in cazul 32 de biti.
3. Aplicatiile 32 bit si 64 bit functioneaza fara probleme pe windows 64 biti. In general (sunt si cazuri cand nu e asa) nu intampina probleme. Vei vedea ca exista pe drive doua directoare: Program Files si Program Files x32. In primul sunt fisierele de 64 de biti, in al doilea cele care ruleaza pe 32 de biti.
4. Aplicatiile pe 64 de biti in general sunt mai mari ca spatiu decat cele pe 32 de biti.
5. Driver-ele de 32 de biti nu functioneaza pe 64 de biti (decat in conditii foarte restrictive). Motivul este in principal ca Windows 64 are o adresare pe 64 de biti si driver-ul nu are cum sa mearga la acest nivel. La aplicatii intervine un translator pentru asta. Dar driver-ele care au o legatura mai intima cu sistemul de operare nu au aceasta facilitate.
5. Aplicatiile din jurasic pe care poate le ai si care functioneaza pe 16 biti... acestea nu vor functiona pe 64 de biti. Nu ofera compatibilitate.
6. Daca ai hardware stravechi, si/sau chestii al caror loc este la propriu la muzeu, atunci nu trece pe 64 de biti. Daca insa hardware-ul tau este putin vechi, cred ca nu vei avea probleme.
In general windows-ul cauta si gaseste de unul singur driver-ele. Restul de pe site-urile producatorilor.
Niciun sistem de operare nu are incluse drivarele tale sau la alt cineva. Sisteme de operare win 7 sau xp au in ele doar provizorii pentru sunet si video. Drivarele respective pentru modelu placi tale de baza sau a laptopului le poti gasi pe sitesu oficial.
Windows 7,8, 8.1, 10 se instaleaza cu drivere automat. dupa ce l-ai instalat poti updata driverele cu programe gen:esaydriver, driver genius, etc.
Sau le poti lua direct de pe site-ul lor(al fiecarei componente in parte).
Windows 7 64 bit este msi stabil(parerea mea) acum depinde si de performanta pc-ului pe care il ai.
http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Windows-7.shtml
acesta este unul dintre site-urile de pe care poti downloada windows 7 dar, trebuie sa cumperi licenta pentru al activa.
Daca il vrei altfel :)) il dai jos de pe torr... :))
anonim_4396 întreabă: