Eu imi pastrez cel mai bine datele pe hard disk-uri de calitate, de capacitate relativ mica (80-120Gb), pe care le refrisez la intervale de 2-3 ani. Evident, lucrurile importante le am stocate in mai multe exemplare si locatiuni.
Evit: stocarea pe termen lung pe: FD, CD /DVD /BR, stick-uri USB, vard-uri de memorie.
De asemenea, evit stocarea in cloud (si la astfel de stocari am avut experiente proaste).
E free? eu ma gandeam sa cumpar un stick de 128 sau un hdd
Până la 15 GB e free.
Intr-un cont Google Drive - pozele iar filmarile uploadate in mod privat pe Youtube iar in acelasi timp un al 2-lea backup pe un suport fizic - stick USB, card SD, hard disk extern, DVD etc.
Nu poti pierde 2 backupuri in acelasi timp.
Anul trecut mi-am verificat stocarile. Mai mult de jumatate din CD-urile inregistrate de peste 4-5 ani nu s-au mai putut citi (au devenit transparente), chiar si cele de "marca".
Am avut deja 2 stick-uri si un vard de memorie care pur si simplu "au murit" fizic dupa 2-3 ani de nefolosire. Pur si simplu n-au reusit sa acceseze corect informatiile stocate (defecte electronice, in cip-uri).
Pana acum, am constatat ca, pe termen lung, cel mai bine se stocheaza pe hard disk-uri.
anonim_4396 întreabă:
Messi20102 întreabă: