| Sasukesmecherul a întrebat:

Salut, TPU!
Care e cel mai safe loc de stocat poze/filmari etc.

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Eu imi pastrez cel mai bine datele pe hard disk-uri de calitate, de capacitate relativ mica (80-120Gb), pe care le refrisez la intervale de 2-3 ani. Evident, lucrurile importante le am stocate in mai multe exemplare si locatiuni.
Evit: stocarea pe termen lung pe: FD, CD /DVD /BR, stick-uri USB, vard-uri de memorie.
De asemenea, evit stocarea in cloud (si la astfel de stocari am avut experiente proaste).

| tonyc7 a răspuns (pentru Bula):

Ce inseamna ca le "refrisezi "?

| Bula a răspuns (pentru tonyc7):

Am un program cu care se regenereaza suprafata magnetizata a discului (HD Regenerator), care face formatare la nivel jos in zonele cu magnetizare scazuta.

| tonyc7 a răspuns (pentru Bula):

Si daca nu faci chestia asta la datele pe care le ai tinute in partitiile harddisk-ului, ce risti?

| Bula a răspuns (pentru tonyc7):

Daca nu-s folosite, suprafetele se demagnetizeaza incet (de regula, dupa multi ani) si nu se pot citi datele de pe el. Daca se regenereaza, atunci informatiile nu se pierd, ci se rescriu pe disc in acelasi loc, se face remagnetizare (dupa care mai dureaza iarasi mult pana la noua demagnetizare)-

| Violleta2022 a răspuns:

Acasa, pe computerul personal.

| gabicoo a răspuns:

Stick!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

După părerea mea Google Drive. Eu acolo le stochez.

| Sasukesmecherul explică (pentru anonim_4396):

E free? eu ma gandeam sa cumpar un stick de 128 sau un hdd

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sasukesmecherul):

Până la 15 GB e free.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu stochez pe MEGA. În rest, ce nu consider ca este privat, încarc pe Facebook. De fapt și pe Facebook am anumite filmări și poze în albume vizibile doar pentru mine.

| 4ndr33y a răspuns:

Intr-un cont Google Drive - pozele iar filmarile uploadate in mod privat pe Youtube iar in acelasi timp un al 2-lea backup pe un suport fizic - stick USB, card SD, hard disk extern, DVD etc.
Nu poti pierde 2 backupuri in acelasi timp.

| Eusunt132 a răspuns:

Eu zic ca un cd sau un stick

| Bula a răspuns (pentru Eusunt132):

Anul trecut mi-am verificat stocarile. Mai mult de jumatate din CD-urile inregistrate de peste 4-5 ani nu s-au mai putut citi (au devenit transparente), chiar si cele de "marca".
Am avut deja 2 stick-uri si un vard de memorie care pur si simplu "au murit" fizic dupa 2-3 ani de nefolosire. Pur si simplu n-au reusit sa acceseze corect informatiile stocate (defecte electronice, in cip-uri).
Pana acum, am constatat ca, pe termen lung, cel mai bine se stocheaza pe hard disk-uri.

| Rengiez a răspuns:

Stick