Pentru CAD/CAM si randari Phenomul, pentru majoritatea joacelor i3 3220 (2120 e deja generatia trecuta). Ce trebuie subliniat e si consumul enorm al AMD-ului fata de Intel.
P.S. Ambele proace enuntate de tine sint depasite, de la AMD sint alea noi cu nucleu Vishera care se pare ca au spalat multe din pacatele Bulldozer, nu are sens sa iei un procesor vechi de vreo 3 ani acum.
Amd Phenom II x4 965 este un picut mai rapid decat i3-ul, dar diferenta este aproape insesizabila. Eu as merge pe i3, deaorece e pe socket 1155, in caz de un upgrade mai tarziu as avea de unde alege dintr-o gama mai variata de la i5 sau i7 ..aceastea din urma sunt quad core. In plus placile de baza pe socket 1155 ceva mai noute suporta si procesoarele cu nucleul ivy bridge care sunt cele mai noi procesoare la ora actuala de la Intel.
Deci parerea mea mergi pe i3, Amd-ul ala e pe socket am3 care o cam trecut vremea lui, si intr-un viitor apropriat nu te mai poti gandi la un upgrade.
Am avut AThlon X3 435 2. 9Ghz(pe care n-am reusit sa-l deblochez stabil in x4)+8GB ram 1333mhz+MB asrock + 2xHD3850 crossfire pe care l-am vandut de curand.Eu sincer nu prea-s cu upgarde-urile, imi fac un PC si cand se apropie sa iasa majoritatea componentelor din garantie, il vand...ii las pe altii sa se "bucure de micile placeri ale vietii", deci il tin maxim 2ani, timp in care nici sk1155 nu va mai fi de actualitate. Iar in aprox 2.000 ron procesoarele astea 2 erau perfecte pentru o unitate completa de genulhenom IIx4 965+ MB Asock 970 Pro3 + KiTT 4x2gb DDR3 1600 sau 1866Mhz+ Radeon HD 7770+ sursa decenta pe la 200ron+ SSD 60Gb (Carcasa bunicica mai am eu un chieftech dragon Full-tower echipata deja cu 5 ventilatoare)...in contextul asta pusesem in balanta procesoarele astea doua
FloFlorentina întreabă: