| SasaSasa2000 a întrebat:

caut un program de video editing, am încercat Loilo scoope 2 și chiar îmi place deoarece e simplu de folosit, însa perioada de încercare a luat sfârșit asa ca acum caut un program de video editing care sa fie SIMPLU DE FOLOSIT și COMPLET GRATUIT (nu doar partea de download sa fie gratuita big grin ) și cam nimic altceva, am GTX 1050 TI, asa ca nu prea ma îngrijorez de specificații, ce sugestii îmi dați, care sa se potrivească cerințelor mele?

Răspuns Câştigător
| Reghqen a răspuns:

Pentru windows 10 sunt bune astea: https://www.digitalcitizen.ro/alternative-gratuite-windows-movie-maker

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Windows Movie Maker

| SasaSasa2000 explică (pentru Bula):

Din cate am inteles Trebuie sa ai Windows XP ca-sa poti instala Windows Movie Maker, iar eu n-am XP, am W10.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SasaSasa2000):

Stai breh linistit, WMM e o mizerie sinistra. Nu as recomanda nici dusmanilor sa lucreze cu atrocitatea aia de program.

| Bula a răspuns (pentru SasaSasa2000):

N-ai scris ce SO ai, doar sa fie un editor simplu si usor de folosit...

Salut,în răspunsul la o întrebare am specificat ce Sistem de Operare folosesc.(W10)

Deci stai puțin. am gtx 1050 TI și Windows XP?
Ar fii posibil. dar c-am prostesc. așa a-mi pare mie, tu? Ce zici?

| Bula a răspuns (pentru SasaSasa2000):

De ce ar fi prostesc si imposibil?
WMM foloseste resurse relativ putine, se poate rula si sub W10 (trebuie doar sa-i setezi modul de lucru), ca urmare va functiona rapid si fara sa solicite prea tare sistemul.
Mai sunt foarte multe programe alternative asemanatoare, care ruleaza sub W10, depinde doar de tine pe care vrei sa-l folosesti.

| NLS a răspuns:

Shotcut
OpenShot
Sau,cel mai bun:
Davinci Resolve varianta Free

(e mai complex dar poți face Orice cu el, și e plin Youtube ul de tutoriale, după care am învățat și eu)

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Resolve lucrează cu placa video, asa ca acel 1050 Ti va fi folosit la maxim (spre comparație cu alte softuri din aceasta branșă ce folosesc 90% procesorul și 10% placa video).

De Blender nu am mai amintit, pentru ca deși e peste medie, s-ar putea sa ți se para interfața chiar mai complicata decât la Resolve (Blender nu e doar video editor, ci și program de modelare, animație, randare... )

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru NLS):

Adica tu poti sa deschizi un avi sau un mkv in Blender, sa il tai, sa ajustezi culorile, si sa ii faci eventual export in alt format? Eu din ce imi aduc aminte e fix 3D modeling/rendering tool, nu e video editor.

| NLS a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Colorizare la fel ca în Resolve nu găsești nici in Premiere, dar da, in Blender poti face multe cu un video.
Doar ca având atâtea, devine chiar mai complicat decât Resolve.

"Blender comes with a built-in video sequence editor allows you to perform basic actions like video cuts and splicing, as well as more complex tasks like video masking or color grading.

The Video Editor includes:

Live preview, luma waveform, chroma vectorscope and histogram displays.
Audio mixing, syncing, scrubbing and waveform visualization.
Up to 32 slots for adding video, images, audio, scenes, masks and effects.
Speed control, adjustment layers, transitions, keyframes, filters and more!"