| George192 a întrebat:

ce parere aveti despre un laptop cu specificatiile :Intel(R) pentuim 3358u 1.7 ghz 2 cpus 4098mb ram cu display Intel(R) hd graphics. Probabil ca parerea voastra despre el este una proasta ca si a mea dar parintii mei spun ca este "excelent". Cum as putea sa ii conving sa imi cumpere alt laptop? Cel mai bun raspuns va primi FUNDA!

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Un laptop vechi consumă curent mai mult, este dăunător ochilor (și prin radiații și prin lipsa filtrelor speciale), și nu face față tehnologiei de astăzi (Microsoft office și alte editoare chiar gratuite, sunt in continuă dezvoltare și necesită o putere de calcul mai mare). Dacă nu ar fi fost așa, atunci am fi rămas astăzi tot la pc-uri cu memorie sdram; dar astazi se folosește ddr4 și se lucrează la ddr5.
Nu mai vorbesc de simpla intrare pe internet. HTML5 merge greoi pe un aparat vechi.
La mine pe un PC cu ddr4 și un ssd, cele 4 culori ale windowsului nu mai apucă să se unească pentru că deja windowsul s-a încărcat. Și am un procesor Intel Pentium G4400. In timp o să iau un i3 sau i5 pentru că atunci nu am avut bani suficienti. Dar dacă iei laptop trebuie să îl iei bun de la început, pentru că este mai greu cu upgrade-ul după aceea pentru laptopuri.
De asemenea un pc/laptop vechi deschide cu greu videoclipuri făcute la 1080p; ce sa mai zic de cele de 2160p. De 4k nici nu mai vorbesc. Dar 4k înseamnă claritate, iar asta înseamnă sănătate; pentru că ochiul obosește unde nu este claritate.
Bine este că să ai și tu o pușculiță unde sa pui acolo cate un leu sau mai mult oridecâte ori ai ocazia.

| George192 explică (pentru anonimg):

Chiar daca nu este raspunsul pe care il doream anonimg tu ai avut cel mai bun raspuns, dar eu doream o metoda de a-mi convinge parintii sa imi cumpere un laptop/pc nou

| anonimg a răspuns (pentru George192):

Mulțumesc pentru fundă; dar nu pentru asta am scris.
Convingerea părinților ține și de relația ta cu ei.
Dacă te-ar ajuta asta, pune postarea mea pe o coală de hârtie A3 și agaț-o pe perete ca să o vadă ai tăi?
Dar cea mai bună metodă este să le faci cadouri personalizate de ziua lor de naștere, iar mamei tale să îi cumperi flori măcar o dată pe săptămână? În cele mai multe cazuri binele făcut, gesturile mici, nu vor rămâne nerasplatite.
Succes!

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cât costă și ce vrei să faci cu el?

| NLS a răspuns:

Eu nu as arunca banii pe asa ceva.
Mai bine as mai astepta pana in august si as mai strange ceva, mereu au fost preturi mai mici la calculatoare in perioada de vara si in particular in perioada concediilor.
Depinde si ce vrei sa faci cu laptopul.
Pentru Youtube, muzica si filme merge, dar repet, eu nu mi-as cheltui banutii pe asa ceva.

| costeaboy a răspuns:

E un laptop simplu,poti doar sa lucrezi in word, excell, etc, sa te uiti la niste filme, net si cam atit.