| alexishere a întrebat:

Salut TPU, ce pot face să am acel efect de glow up la selfie / poze în general pe care îl au Iphone-urile? Nu am opțiunea RAW, calitatea pozelor am setat-o la maxim, am făcut ce am văzut în video-uri, dar degeaba. Ceva de gehul acesta https://vm.tiktok.com/ZGeToStsE/ Spuneți-mi voi toți pașii. Am un Iphone 14 simplu. Dau fundă!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

In acel clip pare glow, dar nu cred ca e.
Cel mai probabil, a fost filmat cu un model superior de iPhone, si diferenta dintre senzorii lor e mare.

1/1.7" pe iPhone 14 si iPhone 14 PLUS (adica senzor de 0, 58 inch)
si
1/1.28" pe Pro si Pro Max (adica senzor de 0, 78 inch)

Orice telefon, nu doar iPhone, se comporta la fel.
Conteaza senzorul, el dicteaza cata lumina se foloseste la crearea imaginii finale.

Incearca sa faci poze unde ai lumina mai buna, e singura sansa.
De regula, ora dinainte de a apune soarele.
Sau dimineata imediat dupa rasarit.
In timpul zilei, dar nu in soare direct si puternic.
E nevoie doar de lumina multa, nu sa iti bata soarele direct in obiectiv sau pe subiect.
Langa o fereastra de dimensiuni generoase, daca te afli la interior.

Testeaza cum poti folosi lumina disponibila ca sa realizezi un efect asemanator precum cel din clipul tau (nu o sa iasa identic, dar va ajuta putin).
In mod normal, lumina trebuie sa cada din stanga sau din dreapta, pe subiectul fotografiat.

Pe de alta parte, si formatul conteaza extrem de mult.
RAW inmagazineaza mai multa informatie, daca telefonul tau nu dispune de el, nu poti avea aceleasi detalii precum cu un aparat care fotografiaza RAW.
Ai putea edita in schimb poza, obtii mici imbunatatiri daca te pricepi chiar si daca nu dispui de format RAW.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Poti imbunatati mult calitatea imaginii, daca maresti claritatea (Sharp) si/sau contrastul imaginii (bine exponate).
Trebuie incercat, pe trepte, in cazul fiecarei poze.
Iti recomand sa faci copii atat despre poza originala, cat si despre modificarile reusite (verificate si pe ecran mare, de calculator! ).

| alexishere explică (pentru Bula):

As vrea sa iti multumesc foarte mult și ție, apreciez extrem de mult ceea ce ai spus si chiar voi încerca?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ala clar filmat cu inel luminos in spate.