| Adutzu2 a întrebat:

Ce telefon sa aleg luand in calcul raportul calitate-pret si specificatiile?
Asata https://goo.gl/k0oQS3
Sau asta https://goo.gl/slzJtr
Argumentati!

Răspuns Câştigător
| WLMA a răspuns:

Eu aș alege Lenovo K5. În mare parte sunt cam la fel, chiar dacă Lenovo pare să aibă specificații mai slabe, eu consider că la acest telefon calitatea este superioară ceea ce înseamnă că oricum o să meargă mai bine decât acel Allview. Lenovo e cel mai mare producător de computere din lume în timp ce Allview importă telefoanele Gionee și le schimbă numele. Oarecum ai de ales între un brand no-name (Gionee-Allview) sau un brand internațional de succes.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru WLMA):

Gionee nu e no-name, vind de rup prin China. La fel si Lenovo, chiar daca in vest nu prea rup stilul la telefoane. In gama asta de pret ai niste telefoane interesante si de la Huawei sau Xiaomi.

| WLMA a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

În China vând de rup o grămadă de companii. Majoritatea telefoanelor "mor" rapid sau chiar explodează. Nu zic că tot ce e chinezesc e de slab dar că unele nu sunt foarte bine vândute cu un motiv.

Nu sunt foarte bine vindute in afara Chinei ca pe aia ii doare la basca de restul lumii cand vind la o lansare locala de telefon nou cate 250-500.000 de bucati in juma' de ora. In alta ordine de idei, am luat din China cel putin o duzina de no-name-uri pentru mine/amici/cunostinte si nu a explodat nici unul. Sint care au rezistat si 3-4 ani fara probleme, de obicei fiind date la copii/cuiva la tara si schimbate cu ceva mai nou.

Nu te contest, dar tu vorbești de utilizatori normali. Dar să luăm în calcul și că unele persoane "stresează" puțin telefonul și ajung la temperaturi destul de ridicate, sau peroane care instalează și dezinstalează aplicații zilnic. Vreau să văd cum fac față la astfel de utilizatori. Eu dacă nu cunosc persoana la care fac recomandarea o să-i propun cel mai "solid" și "stabil".

Huawei si Xiaomi sunt la fel de solide si stabile ca orice brand major. Ba mai mult, sunt mai usor de reparat si cu design intern mai aerisit ca de-alde aifonu' sau galaxiu'. Exista iFixIt, poti sa verifici si tu. In cazul lui, la maxim 650 RON, ar fi astea:

http://www.pcgarage.ro/......-4g-black/
http://www.pcgarage.ro/......sim-black/

Eu aș recomanda un HTC Desire 530. Momentan e la 750 lei dar cred că dacă așteaptă puțin îl prinde la ofertă.

Asa i-as recomanda un Ulefone de-ala cu 3 giga de ram si alte alea de pe GearBest. Il ajunge vreo 150 de dolari si are specificatii de flagship. Inclusiv unbiody din aluminiu si cititor de amprenta. Daca vrei sa iei cel mai cel telefon intr-un buget de-asta mai strimt, atunci nu te arunci ca jita in magazinele noastre online. Sau te apuci si sapi bine pe ideall.ro inainte de orice altceva. Ca o paranteza, am luat de la ei un storcator de fructe cu 835 RON, urmatorul cel mai bun pret fiind la altex, 990. In banii astia a fost si transportul moca din Bucuresti in provincie. Si la telefoane au oferte foarte bune ideall.

O să rețin site-ul pentru referințe viitoare. Dar totuși, pentru electronice eu prefer magazinele locale/online, pentru că am asistență și garanție. În rest îmi fac cumpărături de pe ebay, dar aici e deja altă discuție.

Traiesti in Romania? Nu de alta, dar cam greu sa iei un cartof, o varza de pe ebay. Asistenta si garantie egal zero. Cumperi de unde vrei, la garantie ajungi tot la aia care se ocupa. De exemplu imi luasem un UPS de la un site mic, aia au dat chix, dupa aia mi-a crapat ala, fiind inca in perioada de garantie, m-am uitat cine il mai vinde, aveau la eMAG, i-am contactat, m-au redirectionat la cei care se ocupau de garantie, am comunicat cu aia, mi-au confirmat ca garantia e in vigoare, l-am trimis, am rezolvat.

| Adutzu2 explică (pentru WLMA):

Am luat K5 și pot să zic am făcut cea mai buna alegere. Nu că Allview ar fi mai slab dar pe asta am dat și mai puțin, am primit și husa spate, am primit card de 32 GB moca, are un design super șmecher și cel mai important rulează la o viteza... zici că zboară pe net și nu are pic de laguna.

10 răspunsuri: