Daca esti bun cu adevarat, faci site-uri si in Paint si Notepad. In rest, treaba cu moda si cu programu' X e doar scuza pentru incompetenti.
Tu iti dai seama cum ar arata internetul daca toate siteurile ar fi facute cu paint si notepad? Sau daca toate programele ar fi facute cu notepad? Hai sa facem ca in anii 80, ce conteaza ca a aparut visual studio, debugere, dreamviewer, template, php, frameworkuri, etc. care iti maresc productivitatea enorm. Astea sunt pentru noobi.
Sint unele site-uri facute cu NotePad si Paint la care ai jura ca sint facute in CS3 sau mai stiu eu ce suita similara. Buba din intrebare e fix asta - "eu am invatat pe dreamweaver cs3, dar mi s-a spus ca este cam invechit". Nu zic ca toata lumea sa foloseasca unele low-level, dar discutiile de genul "care suita e mai buna" initiate de oameni care se presupune ca au habar intr-un anume domeniu sint penibile. E ca si cum as veni eu, dupa vreo 8 ani de content writing, sa intreb care e cel mai bun spellchecker si cea mai buna suita office. Daca esti macar oleaca mai rasarit de mediocru intr-un domeniu, atunci te descurci cu orice unealta ti se pune la dispozitie/ti-o permiti.
Ma faci sa rad. Nu editoarele in care scrii codul dau aspectul unui site, ci insusi codul. Poti sa-l scrii in notepad, dreamwaver sau eclipse, daca ai acelasi cod ai acelasi aspect.
Ca un editor specializat pe limbaje de programare iti ofera multe facilitati fata de notepad, asta e alta discutie.
Esti total pe langa, ziceam ca trebuie sa fii idiot sa te apuci sa construiesti o masina doar cu un ciocan, atata timp cand s-au inventat o groaza de instrumente care sa-ti usureze viata, ce rost are sa te chinui?
O sa realizezi si tu asta cand o sa scrii mai mult de 3 randuri de cod.
Trebuia sa te gandesti la asta inainte sa incepi sa razi. Te scuteai sa fii penibil daca citeai bine ce am scris inainte sa te apuci sa-mi raspunzi cu notepad-ul tau. Cum sa nu cred ca esti in generala daca vii cu asa raspuns stupid si arogant?
Totusi, ca fapt divers, din tot ce am zis pana acum, de unde si pana unde ai inteles tu ca acelasi cod scris in editoare diferite ar rezulta chestii diferite? Chiar sunt curios, mai ales ca dai impresia ca ai experienta.
Uite fix din ceea ce ai scris tu: "Tu iti dai seama cum ar arata internetul daca toate siteurile ar fi facute cu paint si notepad?" Nu trebuie experienta in limbaje de programare, ci doar putina logica.
Divagam. Pentru astfel de discutii exista mesageria privata.
Te salut.
Daca ai fi citit raspunsul pana la capat ai fi vazut ca ma refeream la PRODUCTIVITATE, si daca chiar ai ceva experienta realizezi ca nu poti face un site complex de la 0 in notepad decat daca esti masochist. O prastie in wordpress cu pluginuri in care scrii cateva articole, sigur ca poti in notepad. Un site de cateva pagini simplu, sigur ca poti in notepad, poti chiar si in EDIT din msdos daca vrei sa pari smecher.
Dar peste o vreme realizezi ca parca esti schiop in notepad si o sa cauti ceva mai potent, care stie sa faca ftp upload, debug, autocomplete(de ala destept cu function prototype), syntax/error highlighting, wysiwyg, etc.
Sper ca nu apare altcineva sa-mi zica ca poate scrie windows 95 in notepad.
Tu ai inceput aceasta "discutie". N-am de gand sa folosesc mesageria privata pentru ca ar fi inutil, poate daca gasesti subiecte mai interesante. Oricum ma bucur ca te-ai prins in final.
Ultimul raspuns a fost mai mult ca sa evit comentariile altor "captain obvious", care sa-mi zica ca aceleasi litere apar pe ecran orice tastatura ai folosi.
Personal fac web design cu Muse de la Adobe, îi un program extraordinar în care nu trebuie să fi expert în programare. Îi program "drag and drop". Singur dezavantaj ar fi(dacă putem spune așa) că trebuie platit în fiecare lună, îi cu abonament. Vezi aici mai multe: https://creative.adobe.com/products/muse
Pai este bun si CS3 insa acum ultimul este CC http://www.softpedia.com/......aver.shtml (il poti testa gratis 30 de zile)
o alternativa gratis poate fi bluefish editor http://bluefish.openoffice.nl/index.html
Plus altele, cu photoshop singur nu poți face web design.