| RecKinul a întrebat:

Cine se pricepe la televizoare crt? Am uitat care sunt tensiunile normale la pinii tubului color ( pini filament, culori, g1, g2 etc).

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu prea ai ce masura acolo. Filamentul e alimentat in impulsuri de aproximativ 22Vvv de frecventa liniilor (6.3V tensiune efectiva), cel mai simplu verifici daca se aprinde normal sau nu. Tensiunile pe catozi in functionare normala sunt de ordinul 100-130 V, daca ai peste 150V catodul respectiv nu e comandat. G1 e legat la masa, G2 are tensiuni de ordinul 400-600V dar trebuie un aparat de masura de impedanta mare, multimetrele obisnuite cam "mananca" tensiunea aia. In concluzie mai bine spune ce are tv-ul ala ca nu in zona placii TK sunt problemele la chinezariile astea.

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de TV. Sunt unele cu 5 V, altele cu 6V si altele cu 12 V. Ar trebui schema acelui TV. Cum se numeste?

| RecKinul explică (pentru Salontanul):

E vorba de tv Ryder 21R180. Ma interesează nişte valori orientative ale tensiunilor ce ajung la gâtul tubului ( pentru culori, filament, focalzare etc).

| RecKinul explică (pentru andreia67):

Imaginea este pe fond roşu cu niste dungi albe orizontale cam şterse.

| andreia67 a răspuns (pentru RecKinul):

Masoara tensiunile pe catozi. Banuiesc ca pe G si B nu ai comanda si R functioneaza bine dar reglajul de G2 e prea sus. Mi-am amintit, se duce un tranzistor de pe fiecare catod, cel npn. Sunt subdimensionati si in timp se distrug. Se pun de alt tip, cu putere mai mare si nu mai ai probleme.

| andreia67 a răspuns (pentru RecKinul):

Nu prea ai ce masura acolo. Filamentul e alimentat in impulsuri de aproximativ 22Vvv de frecventa liniilor (6.3V tensiune efectiva), cel mai simplu verifici daca se aprinde normal sau nu. Tensiunile pe catozi in functionare normala sunt de ordinul 100-130 V, daca ai peste 150V catodul respectiv nu e comandat. G1 e legat la masa, G2 are tensiuni de ordinul 400-600V dar trebuie un aparat de masura de impedanta mare, multimetrele obisnuite cam "mananca" tensiunea aia. In concluzie mai bine spune ce are tv-ul ala ca nu in zona placii TK sunt problemele la chinezariile astea.