| andreyy231 a întrebat:

Cum fac sa conectez un pc la TV prin cablu HDMI am mai incercat si in trecut dar nu cu cablu HDMI cu un cablu VGA la tv si se stricase tv, nu se mai aprindea, nici pc, nu mai merge,

Răspuns Câştigător
| Algo098 a răspuns:

De la unitate la tv.
In functie de placa video de la PC se poate conecta tv-ul la PC. Pc-ul poate avea placa video integrata in placa de baza sau dedicata (care se monteaza in placa de baza) sau le poate avea pe ambele. Placa video pe care o folosim trebuie sa aiba iesire (mufa) HDMI. La fel are si TV-ul, iar cablul hdmi se conecteaza de la placa video a calculatorului, (deci de la calculator) la televizor. Daca Unitatea PC nu are iesire hdmi (la placa video aflata in functiune), atunci nu se poate conecta tv-ul la pc. Trebuie ca atat televizorul cat si pc-ul (placa video a pc-ului) sa aiba iesiri care se potrivesc, de exemplu hdmi.

2 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

Corect. Am am avut si eu probleme conectand un tv pe vga la calculator, dar s-a stricat numai tv-ul. Pe hdmi nu mi s-a intamplat sa se strice ceva. Am conectat un cablu hdmi de la PC la TV si a mers foarte bine, TV-ul a tinut loc de monitor. Se alege din meniul TV-ului sa afiseze semnalul HDMI de la mufa respectiva.

| andreyy231 explică (pentru Algo098):

Dar cablu HDMI unde il conectez dela unitate la tv sau de la monitor la tv?

| Algo098 a răspuns (pentru andreyy231):

De la unitate la tv.
In functie de placa video de la PC se poate conecta tv-ul la PC. Pc-ul poate avea placa video integrata in placa de baza sau dedicata (care se monteaza in placa de baza) sau le poate avea pe ambele. Placa video pe care o folosim trebuie sa aiba iesire (mufa) HDMI. La fel are si TV-ul, iar cablul hdmi se conecteaza de la placa video a calculatorului, (deci de la calculator) la televizor. Daca Unitatea PC nu are iesire hdmi (la placa video aflata in functiune), atunci nu se poate conecta tv-ul la pc. Trebuie ca atat televizorul cat si pc-ul (placa video a pc-ului) sa aiba iesiri care se potrivesc, de exemplu hdmi.