Te duci la farmacie si ceri ceva pentru limbrici.
Daca nu ai probleme nu trebuie sa actualizezi nimic. Daca dintr-un motiv sau altul cade curentul, il scoti din greseala din priza, bios necompatibil, etc o sa fii nevoit sa arunci placa de baza.
Te duci pe site-ul producatorului la categoria drivere>bios, descarci, rulezi, si dupa cateva momente PC-ul reporneste si actualizeaza bios-ul, iar dupa terminarea actualizarii se reporneste singur calculatorul si intri in sistemul de operare.
Cauți modelul tău de placă de bază şi verifici ce versiune de BIOS e cea mai recentă. Compari cu ceea ce ai tu, apoi te uiți dacă problemele rezolvate de la versiunea ta până la cea mai recentă au relevanță pentru tine. Dacă nu, lasă-l cum e. Dacă totuşi te ajută, descarcă fişierul şi urmează instrucțiunile pentru update.
Bios-ul se actualizeaza numai din motive intemeiate, nu dintr-un moft. E o operatiune delicata, care nu intotdeauna se finalizeaza cu succes. Asa cum s-a spus, daca pica curentul, daca esti pe baterie si se descarca neasteptat (la laptop), daca se blocheaza instalarea si trebuie sa astepti multe ore si intrerupi procesul, Bios-ul devine inoperabil, iar placa de baza trebuie dusa intr-un service (daca se poate repara).
Exista niste etape de urmat, pe care producatorul placii de baza ti le furnizeaza, dar iti recomand sa faci asta numai daca e necesar.
Trollerul întreabă: