O sa mearga la aceeasi viteza ca sata1 pentru ca atat poate controllerul s-ata din placa de baza.
Din punct de vedere a constructiei conectorului – nu exista nici o modificare semnificativa. Poti conecata dispozitivul SATA 3 la portul SATA 1, si invers, conectata SATA 1 la portul SATA 3. In primul caz dispozitivul cu viteza mai mare va intelege ca este conectat la un port mai lent si va rula in modul de compatibilitate cu o viteaza mai mica. In al doilea caz, portul va oferi o capacitate mai mare pentru latimea de banda, care este necesara pentru unitate, care va lucra in plina forta.
In plus, cumparand o placa de baza sau un calculator cu SATA 3, si avand un dispozitiv SATA 1, faci o rezerva pentru viitor. Cu timpul producatorii complet vor trece pe versiunea a treia, si atunci achizitia va da roade. Trecerea deja a inceput, hard disk-urile sunt produse cu SATA 3, iar daca este vorba de SSD, atunci acestea sunt produse doar cu SATA 3, deoarece versiunile anterioare nu pot suporta o viteza atat de mare.
Daca pentru hard disk-urile versiunii a doua posibilitatile au fost suficiente, cu aparitia SSD a devenit clar ca este nevoie de ceva mult mai rapid. Chiar utilizarea SATA 3 permite sa vedem intregul potential SSD. Dispozitivele de stocare moderna au o viteza de transfer egala cu 540-560 MB/s. Latimea de banda SATA 3 – aproximativ 600 MB/s.
Am pus intrebarea ca vreau sa imi iau un SSD cu mufa de SATA 3 si nu stiu ce mufa de SATA are laptopul meu, este un HP 15-g011sq daca stii ca laptopul meu poate suporta si SSD de SATA 3, as fi mare recunoscator.
Laptopul tau, HP 15-G011SQ, suportă practic orice SSD standard de 2, 5 ", totuși va trebui să elimini driverul pe care il aveți în prezent.
Ce driver trebuie sa elimin?
SSD-ul vine cu alt driver, dar e posibil sa nu trebuiasca sa-l elimini ci se va inlocui singur.
rafy întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
Mzgrrrr întreabă: