| JX2King a întrebat:

De cateva luni am cumparat un sistem deja facut, nu l-am luat pe piese(mare greseala) de pe cel.ro si am in el un i3 6100 +8 gb ddr4( +hard 1 tb,placa de baza etc.) si as vreau un upgrade pentru ca ma joc cs go, si as vreau un rx 460/rx 560/gtx 1050 dar problema e ca am o sursa de 500w dar e no-name(cred ca e ceva spacer) si nu stiu daca ar tine, pe 1050 cred ca l-ar tine dar rx-urile cam consuma si nu stiu ce sa zic, nu prea as vrea sa schimb si sursa. Ceva pareri?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intregul tau sistem nu consuma mai mult de 200W la solicitare maxima.
Orice sursa care are putere de peste 350W trebuie sa-l duca fara problema.

Pentru a nu avea probleme, este bine sa fie schimbata placa video la o firma acreditata de producator /vanzator si sa fie inscrisa modificarea in certificatul de garantie.

| JX2King explică (pentru Bula):

Deci chiar daca as lua un rx 560 sau 460 nu ar trebui sa aiba probleme?

| Bula a răspuns (pentru JX2King):

Evident ca nu.
Aduna consumurile componentelor, lasa o marja in plus de 50% si iti vei da seama singur.

| gelu1970 a răspuns:

Sursa e putin cam la limita.
partea cu garantia e alta: daca faci tu acest upgrade pierzi garantia.

| Superior a răspuns:

RX460/RX560/1050 sunt placi ce nu necesita alimentare separata, dar acea sursa cel mai probabil are eficienta mica asta inseamna ca din cei 500w ar putea fi doar 300 reali, si ar trage in jos placa video datorita energiei insuficiente acordate. De asemenea nu are protectii ceea ce o face extrem de sensibila la pene de curent, flucatii de curent, fulegere, etc. https://www.pcgarage.ro/surse/fortron/hexa-plus-500/ se prezinta ca o sursa capabila, silentioasa si protectiile de care ai nevoie. A doua sursa care TI-O recomand este https://www.pcgarage.ro/surse/fortron/raider-550w/ care se prezinta si ca o sursa cu caracteristici premium, un model foarte reusit. Poti pastra sursa actuala, si chiar daca ar duce placa video fara probleme, cel putin eu nu m-as risca cu o pocnitoare ca aia. :)

| Desembra133 a răspuns:

Cumparati un gtx 1050, nu necesita alimentare din sursa, deci nu ai de ce sa-ti faci griji.

| Voicu_Jimy_1998 a răspuns:

Eu chiar na pricep la pcuri si iti recomand sa iti schimbi sursa cu una Njoy sau ce iti place tie de 550 w si sa iti ei 1050 ti de craciun

| Gabita_Alex_1996 a răspuns:

Curiozitatea mea este : Ce se intampla daca sursa nu tine acele componente, adica se buleste doar sursa sau se poate intampla si altele? Am aceeasi problema.

| JX2King explică (pentru Gabita_Alex_1996):

In cel mai rau caz poate sa iti strice placa de baza, respectiv placa video/procesorul etc.