| AlexGeorge2000 a întrebat:

De ceva zile pe unele site-uri primesc eroarea asta : server IP address could not be found.DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN.Stie cineva cum o pot rezolva? Am cautat pe Youtube si n-a functionat.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Probabil, site-urile respective au fost sterse din lista domeniilor, sau serverul pe care au fost postate nu mai functioneaza (cu parametrii vechi).
Daca dai numele acelor site-uri, atunci pot da mai multe detalii.

| RAY a răspuns:

Cu mozila ai incercat?

| ziftode a răspuns:

Nu strica sa postezi si adresa pe care incerci sa intrii

eroarea spune foarte exact ca nu exista o intregistrare a respectivei adrese, mai exact:
cand accesezi o adresa web, respectiva adresa e convertita intr-o adresa de IP, catre care apoi se deschide conexiunea
convertirea se face de catre serverul de DNS (fiecare ISP are si iti ofera unul, apoi sunt unele publice pe care poti sa le folosesti cum ar fi cel de la google: 8.8.8.8 si cel de la cloudflare: 1.1.1.1), serverul de DNS face o interogare totala a intregii structuri de DNS de pe internet si gaseste unde pe ce server e inregistrata respectiva adresa, apoi il intreaba pe respectivul server care ii raspunde cu adresa de IP

eroarea ta spune ca a interogat toata structura de DNS si nu a gasit nici o inregistrare a unui server care sa stie ce IP are adresa aia

am scris o polologhie lunga, lunga, sper ca intelegi "ceva"... big grin

pe scurt: respectiva adresa nu numai ca nu are un IP corespondent, dar au fost date jos si serverele care ar raspuns cu un IP

adica site-ul a fost inchis de tot, total si definitiv happy

daca postezi sau imi dai un PM cu adresa, poate iti pot da mai multe informatii