| Swal a întrebat:

De curand m-am hotarat sa-mi cumpar un laptop. Am intrat pe un site unde preturile sunt sub medie, dar nu prea m-am convins.
Nu gasesc pe nicaieri (pe acel site) laptop-uri cu placa video si sa fie scrisa memoria acesteia. Tot ce gasesc este "Placa video HD Intel 3D Graphics" si nu stiu ce putere are...
1. Am gasit un laptop HP, 6gb ram, Intel i3 2.3 Ghz, 500 gb si aceasta placa video care nu-mi spune nimic. E buna sau nu? (laptop-ul costa 400€)
2. Cam cat m-ar duce un laptop 15, 6", Intel i3, 1 gb placa video, 4 ram, 256/500 gb hdd? (in euro)

15 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

Uite un laptop:
http://www.emag.ro/......DCK3JBBBM/
Placile Intel HD graphics sunt placi integrate, performantele lor depind in mare masura de cele ale procesorului.
Ca perfomante, parerile sunt impartite
unii spun ca sunt slabe (in special pe 3D), altii ca sunt bune. Oricum, cu setari la maxim la jocuri nu vei putea juca.

| horia2012 a răspuns:

Pntru HD graphics mai poti citi aici ceva:
http://www.game-debate.com/....../hardware/

| Swal explică (pentru horia2012):

E Intel HD Graphics 3000. Procesorul este i3 2.4 Ghz.
Pentru jocuri gen Fifa 13, metin2, cs e buna?

| horia2012 a răspuns (pentru Swal):

E mai slaba ca 4000. Metin 2 si cs merg, fifa 13, nu stiu. Setari la mediu, da. E foarte greu de spus pentru ca depinde de mai multi factori (viteza pe net, aplicatii deschise simultan, setarile jocului, setarile din driver-ul video...), la toate umbli pentru a obtine maxim de performanta.

Inca ceva, sunt un pasionat de metin, nu un obsedat. De regula cand joci, ca sa faci ceva concret trebuie sa ai mai multe conturi, deci, sa intri pe 2-3 simultan, ceea ce inseamna 3 metine deschise. Pentru asta am nevoie de placa video buna sau de multi rami?
Laptopul este urmatorul: 6gb ram, i3 2.4 Ghz, 15.6", Intel hd graphics 3000 la 400 de euro. Merita?

Sti si tu, amandoua. Dar memoria iese din discutie ca ai.
Browser-ul il poti schimba. Chrome sau internet explorer 11, care consuma putin RAM (chiar daca ai 6).Cel putin 11 e mai bun acum ca firefox. E bun la 400 euro, dar ce ti-am dat, la o placa mai buna e 470 euro.
Uite aici unul numai cu 4GB RAM dar HD4000 si este la 430 euro:
http://www.cel.ro/......20m-1gb-l/
(are si memorie video de 1GB)

Eu stau in Italia...si sa platesc 50€ pe transport nu-mi convine laughing

Asta e "alta mancare de peste" (mi-e cam foame) rolling on the floor, dar acolo nu gasesti asa ceva? Orienteaza-te sa aiba placa video dedicata asa cum e modelul pe care ti l-am dat.

Nu prea cunosc eu...si bugetul trebuie sa fie pana in 400€.
Cam dificil.
Faza ciudata e ca intru pe alt site si vad Asus Intel celeron, 15.6", 2gb ram, Intel hd 2500 la 560€...ma cam incurca variatiile astea de preturi. In orice caz, www.hw1.it/hp-250-g1-ricondizionato/ asta este laptop-ul, intelegi tu ceva italiana :))

Da, are HD 3000, nu are placa video dedicata "Memoria Dedicata 0 Mb". memorie instalata 6 GB DDR la 1600 MHz pe 2 sloturi, poti instala maxim 8GB. Si vine cu W8 pe 64 biti. Restul e clasic la un laptop. E dificil ca esti limitat la pret.
Cauta unul care are "memoria dedicata", chiar daca ai mai putin RAM. Memoria e ieftina si o poti cumpara si mai incolo.

| Andrei7520152 a răspuns:

Vrei gaming, cumperi un PC cu o placa video dedicata.

Orice laptop cu o placa video destul de ok costa mult peste 400 euro.

| Swal explică (pentru Andrei7520152):

Nu vreau cine stie ce gaming, eu joc jocuri de nişa.cs, metin. si nu-ti forma o parere proasta, sunt normal.
Deci, cum e placa video Intel 3D Graphics?

| Anamaria0022 a răspuns:

Nu iti lua HP, multa lume se plange de ele, mai bine iti iei un Asus
http://bit.ly/2echOEI

| cojocaryuandrei a răspuns:

Pe eMAG gasesti laptopuri bune la pret mic

| Swal explică (pentru cojocaryuandrei):

Frate, nu stau in Romania. Asta-i ideea. Nu am intrebat unde pot sa gasesc un anumit tip de laptop.