Să nu-l folosești în pat, pe genunchi sau pe suprafețe din care se desprind scame sau chiar praf.Asta va duce în scurt timp la acumularea de scame și particule de praf pe sistemul de răcire al acestuia, iar din cauza asta laptop-ul se va defecta.
Să-l duci la curațat de praf regulat, în funcție de modul cum îl exploatezi:
O data pe an, dacă îl exploatezi într-un mediu foarte curat(cabinete medicale, de exemplu)
De două ori pe an(cam la 6 luni), dacă îl folosești acasă, pe stradă sau în locații publice, adică în mod normal în mediul urban
De 3 ori pe an, dacă locuiești la țară lângă drumuri ne modernizate și obișnuiești să stai vara cu geamul deschis în timp ce îl folosești
De peste 3 ori pe an dacă folosești în medii industriale(ateliere de lucru, hale, etc), unde există degajări constante de praf sau alte particule.
Să nu-l folosești în gaming.Degeaba comercial se zice că merg jocurile pe laptop, că real merg doar datorită sistemului de operare, nu și hardware-ului(părții elecronice) ce nu este creată pentru așa ceva.La fel este și cu tabletele. Exploatarea în gaming va forța hardware-ul și va duce la defectarea prematură a componentelor electronice din el(chipseturi video și hard disc, în special), iar reparațiile nu își prea mai au rostul, mai ales dacă deții un laptop-consumabilă cum sunt cele până în 2500 ron.
NU folosi aplicații furate și/sau activate ilegal.Aceste aplicații conțin malware real(ca cel comercial îi văzut de așa zișii antiviruși) ce atacă și hardware-ul, pe lângă faptul că fură date cu scopul de a obține date despre conturi bancare, și altele.
Fiind că ai Windows 8 pe el ai și un centru software de unde poți alege o mulțime de aplicații(ca la Android), deci nu mai ai nevoie de internet pentru a le descărca, așa cum era la Windows Xp și 7.
Nu folosi laptop-ul ca pe un pc desktop.Deși hardware seamănă cel al unui pc(hdd de 7200 rpm, plăci grafice dedicate și alte minuni de-astea), real nu e chiar așa.Laptop-urile au fost gândite pentru a fi folosite ocazional pe post de desktop portabil când ai de exemplu o ședință, îți scrii cursurile pe el, etc, și apoi să le transferi pe desktop nici de cum pentru a fi folosit intens, mai mult de 5-6 ore fără pauză. Deci exploatarea conformă se face utilizând-ul cu pauze cam de 20-30 minute cam la 4-5 ore, asta dacă chiar ei nevoie să lucrezi intensiv pe el, și de asemenea este bine să i se asigure o răcire suplimentară folosind un coolerpad, recomandabil de calitate nu știfturi făcute pe vapor.Succes