| LoWGuY a întrebat:

Salut, TPU!
De curand mi-am mutat calculatorul in camera mea.L-am pus langa fereastra unde e si caloriferul.E vreo problema iarna cand se incalzeste caloriferul pentru unitate, acesta se afla la o distanta de 15, 20 de cm de ea?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Caloriferul este un RADIATOR de caldura, care incalzeste corpurile din imprejurul lui.
Distanta trebuie sa fie de minim 50 cm, astfel calculatorul se poate supraincalzi si defecta.

De asemenea, daca pui calculatorul pe podea, ventilatoarele vor functiona ca un aspirator, iar interiorul se va umple mult mai repede de praful depus pe covoare si podea. Asta va duce in curand la opturarea fantelor de racire ai cooler-elor si pot provoca de asemenea defectare prin supraincalzire!

| NLS a răspuns:

Cum ți-a zis Bula, muta-l la minim 50-60cm de calorifer.
Altfel o sa ai temperaturi (mult) mai mari și sistemul o sa lucreze ineficient.

Și ideal ar fi sa ții cont și de sfatul celalalt ce ți l-a dat, e la fel de important pentru o funcționare corespunzătoare.

| BlackRaven45 a răspuns:

Pe termen lung o sa ai tot felul de probleme cu unitatea. Se va supraincalzi si nu va mai functiona cum trebuie. Exista si pericole in ceea ce priveste siguranta ta. Mai bine ai regandi pozitia obiectelor din camera ta si sa faci cumva sa o muti de acolo.

| Skarr a răspuns:

Normal. Se incalzeste oricum. Daca o ti langa calorifer cred ca bubuie?

| ChawChaw a răspuns:

Se va supraincalzii si nu va fi sigura