Există un transfer de caldură între radiator și circuitul integrat, pe care de obicei e montat un radiator, între cele doua suprafete se pune pasta siliconica, pentru un transfer mult mai mare al căldurii, dacă din diferite cauze pasta siliconică nu face un transfer bun (isi schimba culoarea spre gri din alb din cauza prafului ), sau ventilatorul de pe radiator funcționeaza defectuos din cauza prafului cu care se incarcă și a lipsei de ulei siliconic pe axul elicei, care ajută la o rotație mult mai bună a elicei radiatorului, DA se poate arde!
La 70-80 grade, nu exista un pericol de ardere a unei placi video, dar nici o temperatura tocmai buna. O placa video se arde de la 100 grade in sus daca nu este aerisita corespunzator. Acum na pe timp de vara joaca-te si tu mai putin. Si ai grija de componentele pc-ului, curata-le lunar sau la 2 luni de praf!
Bft!
Este o temperatura destul de ridicata incat sa defecteze procesorul. Nu arde dar nici nu e buna temperatura.De fapt daca joci in continuare timp mai indelungat, se ridica temperatura mai mult si incepe a avea restarturi. La 1 giga ram, e normal ca la jocuri mai mari sa creasca temperatura la componente. Mai ales la laptopuri. Temperatura normala ar fi in jur de 52 de grade la un laptop, pe timp de vara.Deci incearca sa mai adaugi un giga ram sau doi giga si,un ventilator de racire. Chiar daca collerele sunt curatate, la jocuri, intotdeauna creste temperatura.
Riscul este de a se ridica mai tare si incepe a avea diferite probleme cum ar fi restartul, blocajul, etc.
Eu am 4 Giga ram si cred ca nu e problema ram-ului, dar eu cred ca e ventilatorul de la placa video care cred ca nu e destul de capabil!
La asemenea jocuri procesorul si placa se incalzeste si se poate strica. Verifica-ti cooler-ul si vezi daca mai functioneaza. Daca nu, trebuie sa-ti cumperi imediat alta ca altfel risti sa iti cumperi alte componente noi.
Pai eu am un coleg care joaca BF 3 pe un pc cu gtx 650 si i se incalzeste pe la 55-65 grade... Deci cred ca da. E normala temperatura (zic eu). Mai bine asteapta si răspunsul cuiva mai priceput decât mine ca eu ti-am dat un exemplu...
Da se poate arde depinde de cooler-ul pe care il ai. la mine de exemplu la nfs most wanted 2012 sau fifa 13 si asa mai departe nu trece e 45 de grade. trebuie sa-ti mai iei 2 coolere unu care baga aer si unu care scoate sa menti temperature. normal temperature e undeva intre 39 si 42 de grade.