| lvr a întrebat:

Salut TPU! Este ok daca pun o placa video PCI Express x16 v2.0 pe slot PCI Express x16?

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

"Socket LGA 775"
m-ai pierdut... DE TOT SI DEFINITIV
775 NU mergea bine nici cu 1.1, am cautat de am innebunit pana am dat de o placa de baza cu 2.0 si TOT NU A MERS BINE
aveam probleme de gen, placa video facea crash dupa 1-3 saptamani, o scoteam si puneam alta aprox identica, iar facea crash dupa 1-3 saptamani, o puneam inapoi pe ailalta pentru 1-3 saptamani
cu placa de baza 2.0 LA FEL, apoi gasit o alta placa video... la fel
iar placile video erau 1.1, nu 2.0
da, stiu, VOODOO DE UDUUU fara nici o explicatie rationala, dar am lucrat asa vreo 2-3 ani

deci, te sfatuiesc serios sa faci update la socket-ul procesorului (inseamna placa de baza, procesor si memorie)... abia apoi si la placa video

8 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Merge

| Brizbriz a răspuns:

AMBELE sunt x16
poate vrei sa ne dai si versiunea de la slot, ca sa iti spunem

in general e o idee foarte proasta sa ai slot mai vechi si placa video mai noua, insa invers, nu e nici o problema

| lvr explică (pentru Brizbriz):

Am intrat la sistem information la placa video actuala un gforce 605 1 gb si imi arata doar bus PCI Express x16 ,si as vrea o placa de 2 gb gddr5 care are x16 v 2.0

| Brizbriz a răspuns (pentru lvr):

Pai, daca placa de baza are 2.0 si tu vrei o placa video 2.0, evident ca o sa mearga

si nu te mai uita la system info, uita-te cu hwinfo (google it) si/sau gpu-z (tot google)

Cu gpu-z imi spune bus interface PCI x16 1.1

Atunci... NASPA, cauta modelul de placa de baza urmat de cuvantul "specs" ca sa confirmi
1.1 a fost cel mai de RAHAT versiune de pcie... am avut mai multe, si TOATE cu probleme, chiar daca am pus placi video 1.1

Intel DP35DP Specs
Chipset Intel P35 Express Chipset
Processor
Socket LGA 775
Supported Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Dual-Core, Celeron
Front Side Bus 800/1066/1333MHz
Memory
Memory Slots 4x DDR2 DIMM
Capacity 8GB
Type/Speed DDR2 667MHz, 800MHz
Voltage 1.8V
Configuration Dual Channel
Expansion Slots
PCI Slots 1x PCI Express x16
3x PCI Express x1
3x PCI

Mersi de raspunsuri, o sa imi cumpar un pc nou cu i5 si gata.

"Socket LGA 775"
m-ai pierdut... DE TOT SI DEFINITIV
775 NU mergea bine nici cu 1.1, am cautat de am innebunit pana am dat de o placa de baza cu 2.0 si TOT NU A MERS BINE
aveam probleme de gen, placa video facea crash dupa 1-3 saptamani, o scoteam si puneam alta aprox identica, iar facea crash dupa 1-3 saptamani, o puneam inapoi pe ailalta pentru 1-3 saptamani
cu placa de baza 2.0 LA FEL, apoi gasit o alta placa video... la fel
iar placile video erau 1.1, nu 2.0
da, stiu, VOODOO DE UDUUU fara nici o explicatie rationala, dar am lucrat asa vreo 2-3 ani

deci, te sfatuiesc serios sa faci update la socket-ul procesorului (inseamna placa de baza, procesor si memorie)... abia apoi si la placa video