Daca le lipesti intre ele cu fir de diametru corespunzator (minim 1 mm), izolat si nu pui consumator puternic, nu-i problema. Inainte de a-i monta trebuie si verificati cu un ampermetru!
Nu este foarte periculos dacă știi ce faci. Eu fac astfel de baterii de 5 ani și văd că încă sunt întreg.
Daca faci, ideal ar fi sa nu folosesti letcon/ ciocan de lipit direct pe celule pentru ca este destul de riscant.
In alta ordine de idei, nu cred ca dispui de aparatura necesara sa verifici o celula 18650 daca mai este in parametri.
La partea cu reciclatul de astfel de celule nu esti singurul... chinezii le pun in boxe portabile ieftine, lampi solare etc. ( alea n-au in veci celule 18650 noi).
Eu cred ca da, eu n-as face. Am cativa de la un acumulator dar n-am tupeu, tin prea mult la locuinta ca sa ma joc cu ele. Pericolul de incendiu e prea mare. Probabil te-ai inspirat dintr-un clip de pe Facebook, am vazut ceva recent. Parerea mea e ca e periculos.
Am văzut mulți pe YouTube care fac, dar am 11 acumulatori, pot pune la boxe bluetooth sau la așa ceva? La d-astea nu are nimic?
Tot exista pericol de incendiu, am vazut 18650 de 1500mAh per celula, suficient sa aprinda fir electric daca e pusa in scurt. E destul de ieftin un acumulator extern, poti sa faci experimente dar nu sa ramana permanent sa o utilizezi asa. Risc major de incendiu.
Apropo, daca vezi 18650 de 3000, 5000mAh alea sunt contrafacute, nu exista capacitatea aia.
Asta știam
Poți face, dar îți trebuie scule cauta pe net tutoriale, eu mi am făcut singur și nu am pățit nimic deocamdata
Iulian04Iulian întreabă:
LasleaIoan1972 întreabă: