| Stefan927 a întrebat:

Salut TPU. Este posibil să scoți chipul de GPS dintr-un telefon?

8 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu cred ca GPS-ul este atat de accesibil/separat de restul telefonului, ca sa poti sa-l elimini "fizic", fara sa atingi restul circuitelor de care telefonul are nevoie.
Iar teama de a nu fi localizat/de a se stoca date despre actiunile tale nu se sfarseste la dezactivarea GPS-ului, pentru ca retelele de telecomunicatii ofera o localizare destul de preciza, cu marja de vreo 10 metri, atunci cand esti conectat la reteaua de telefonie si internet wifi. Deci iti operezi telefonul degeaba.

Decat sa te chinui sa dezactivezi GPS-ul unui smartphone, mai bine folosesti un telefon de generatie veche, care nu avea asa ceva. De exemplu, un Nokia 1100, 3100, Siemens A70, etc.
Dar si alea vor avea o localizare aproximativa, in functie de reteaua la care se conecteaza. Dar daca o arzi la modul hacker, folosesti dispozitive de redirectionare a apelurilor din aceeasi epoca, si se pierde urma apelului.

| Frank51 a răspuns:

Nu prea mai există cip de GPS, nici nu cred că a existat vreodată. Modulele wifi, gsm, GPS, samd, sunt interconectate într-un singur cip, acolo sunt puse și procesorul, memoria ram, placa video samd. În telefoane toate modulele de procesare sunt "încastrate" într-un singur cip, pentru că nu ai loc să îți faci de cap.

Pentru documentare: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/System-on-a-Chip

| gabicoo a răspuns:

Este posibil. Dar trebuie să o faci într-un service GSM. Totuși de ce vrei să-l scoți?

| Stefan927 explică (pentru gabicoo):

Am întrebat doar așa, că am mai auzit pe unii că vor să scoată cipul de GPS din telefon.

| gabicoo a răspuns (pentru Stefan927):

Dubioși prieteni mai ai.winking Traficanții și infractorii au telefoanele aranjate fără modulul GPS.

| LisaJulie a răspuns:

Tu singur nu poti, doar cu persoane care se pricep poti face asta!

| Korkodeln a răspuns:

Daca incearca cineva sa scape de localizare, poate scoate sau decupla antena GPS. Dar nu o sa ajute foarte mult, in caz ca pierde semnalul GPS telefoanele moderne trianguleaza pozitia in functie de celulele de distributie ale providerilor, precizia nu e asa de buna, dar suficienta pentru mediul urban unde densitatea de celule e ridicata.

Cea mai buna metoda de a nu fi localizat prin telefon e sa nu-l ai la tine, sau, si mai bine, sa il dai la un tovaras care pleaca in alta parte.

| ionu?48tnv a răspuns:

Cred că da dar are multe componente în jurul lui și nu cred că te pricepi sa-l montezi înapoi (telefonul)că are 1 mil de componente mici la fel îi și la tableta nu te speria