| danut2323231231 a întrebat:

Salut TPU, eu am o problema cu carcasa mea, tocmai ce mi am luat un hdd dar in carcasa nu am niciun spatiu unde sa depozitez hdd ul. De prins nu am unde sa l prind, tavite nu am. Intrebarea mea e daca il pot lasa liber, fara sa l prind, in pc hdd ul?

8 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ce [...] carcasă ai fără loc de hd?

| danut2323231231 explică (pentru mihai69):

Ceva de la myria, myria middletower 650w

| Bula a răspuns (pentru danut2323231231):

O carcasa midletower ("midi") are mai multe locasuri pentru discuri (hdd, fdd, optice).
Daca nu folosesti unitatea floppy, atunci poti monta hdd-ul inlocul ei.
De asemenea, daca ai loc liber de 5" (cat unitatea optica), atunci poti pune hdd-ul acolo, printr-un suport intermediar, din tabla.
Oricum ai monta, hdd-ul trebuie fixat bine, cu minim 2 suruburi si asigurat aer pentru acire.

| anonimg a răspuns:

Nu trebuia să mai cumperi hdd, ci doar ssd, deoarece hdd-ul va împiedica tot pc-ul să se miște rapid.

Caută pe google "rack intern hdd" dacă vrei să ți-i hdd-ul în unitate. Eu am găsit ceva:
https://www.evomag.ro/componente-pc-gaming-hard-disk-drive-hdd-rack/

Există și rack extern pentru hdd dacă vrei să ți-i hdd-ul la exterior, conectat la usb.

| danut2323231231 explică (pentru anonimg):

Daca as fi avut bani de un ssd de capacitate mare, da, imi luam happy. Oricum windows ul il am pe un ssd, hdd ul e pentru restul

| Lioana a răspuns:

Schimba-ti carcasa daca cea actuala nu are spatiu suficient. Nu iti recomand sa lasi hdd-ul liber. Sunt foarte fragile.

| VoidEternal a răspuns:

Un hdd trebuie neapărat prins în șuruburi. Are un platan, un cap de citire care nu pot suporta șocuri mecanice. Un ssd mai merge sa-l lași aiurea dar tot trebuie prins și el cumva.

| VoidEternal a răspuns:

Prinde-l cu panduiti cumva, nu-l lăsa așa, imposibil sa nu găsești ceva.