| FulgerInfinite a întrebat:

Ieri am achiziționat un Dslr D90 Nikon și un obiectiv 18-105/f3.5-22.Intrebarea mea este ce diafragma recomandați? Ma refer ca să iasă frumoasa poza?

1 răspuns:
| elecronistu a răspuns:

Depinde ce stil de fotografie preferi. Pentru fotografi tip macro adica pentru stilu de fotografi portret in care subiecti sunt de exemplu persoane sau animale copii etc. Este recomandata o diafragma foarte deschisa (1.9 sau 1.2) atunci fotografiile ies cu un cadru foarte blurat. Pentru fotografii tip peisaj unde este inclusa natura: un apus debsoare, zone de munte, paduri si altele de genu. Este recomandat o diafragma mai inchisa (9.0 sau eu prefer maximu 22) asta depinde de cati megapixeli are senzoru sa poti folosi de preferat un iso cat mai mic. O data ce maresti diafragma trebuie s-ai oferi mai multa tensiune electrica senzorului si asta inseamna un iso mai mare. Deasemenea cand faci poze in grup este recomandat sa folosesti o diafragma mai mare pentru adancimea campului de-asta si la fotografiile tip peisaj se foloseste o diafragma mai inchisa. Sper ca ai inteles. Te sfatuiesc sa consulti cartea cu care vine insotit aparatu foto daca nu o ai descarco in firmat pdf de pe google deasemena te sfatuiesc sa urmaresci si canalul de Youtube F64 unde gasesti foarte multa informatie legata de fotografie.