| FulgerInfinite a întrebat:

Ieri am achiziționat un Dslr D90 Nikon și un obiectiv 18-105/f3.5-22.Intrebarea mea este ce diafragma recomandați? Ma refer ca să iasă frumoasa poza? Dau Fundă!

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de luminozitate, de obiectiv. Ai f3.5, noatea ca sa iti iasa o poza calumea, spre exemplu iti trebuie un timp de expunere mai mare, si cu siguranta un trepied happy un obiectiv cu un f1.4, asta da big grin
Conteaza lumina de afara, sau daca esti intr-un studio, si ai lumini si blitz-uri.Nu poti sa folosesti aceleasi setari in conditii diferite.

| Demidol a răspuns:

Si un curs de fotografie. Ti-ai luat DSLR dar habar nu ai despre fotografie.

| FulgerInfinite explică (pentru Demidol):

Mi-am dat seama ca am greșit dar nu am putut corecta stai calm.

| Demidol a răspuns (pentru FulgerInfinite):

Nu m-am referit la faptul ca ai scris cu litere mici. Tu nu stii nimic despre fotografie si tehnicile ei.

| FulgerInfinite explică (pentru Demidol):

Mda te las dacă ești asa bun. Poate ca am greșit și eu dar și tu te crezi prea bun

| Demidol a răspuns (pentru FulgerInfinite):

laughing Daca erai macar priceput, nu bun, nici nu intrebai aici asa ceva.

| ChristianKalman a răspuns:

Bună! Poza „frumoasă" poate să iasă la orice diafragmă, recomand să citești manualul de instrucțiuni ca să îți dai seama ce rol au: diafragma, ISO, shutter-speed-ul, etc.

| Marinela9184 a răspuns:

Depinde ce intelegi tu prin "frumoasa", in ce imprejurari vrei sa faci fotografia respectiva, ce anume vrei sa prinzi in cadru. Nu doar diafragma este importanta. Cauta pe internet tutoriale, gasesti o gramada pentru incepatori.