Pai de ce nu zici mai precis CITE din fiecare ai avea nevoie si mai ales in ce buget sa ne incadram?
Nu conteaza bugetul, strang bani daca e sau muncesc in plus. Trebuie doar sa fie carcasa PC cu cat mai multe posibil, nu carcasa special pentru storage server. Eu maxim am vazut pe ebay cu 8x USB 8x Drive Bay dar sigur exista si cu mai mult desi probabil e ditamai carcasa, dar din ce e mai mare e mai aerisita sie mai bine.
Nu mai frumos iti iei tu un hub USB extern si cu asta ai terminat povestea? Sau doua? Ce faci cu atitea USB-uri, pana la urma? Daca ne explici mai clar DE CE vrei asa ceva, poate ti-am putea oferi o solutie alternativa mai de bun-simt.
Conectez foarte multe stick-uri si hdd-uri la PC cand dau cautari prin backup-uri si zic sa dau search-ul in toate odata, huburile cumva prin magie limiteaza viteza si nu ajung nicaieri. In mobo am deja mouse, tastatura, web, imprimante etc. si din nou, pentru transfer optim, nu bag prin hub. Nu merge sa dau search in OneDrive in continutul fisierelor daca nu-s descarcate, si e mai lent 1Gbps la net sa le ia cat cauta si apoi stearga etc. decat cu device-urile conectate care au cred ca aproape 6Gbps in unele momente, acum a prins 3Gbps dar sunt fisiere multe si mici.
Ehem... cloud, catalogare (free, foarte ok - http://vvvapp.sourceforge.net/download.html)? Huburile limiteaza viteza daca ai dubiosenii. Iar stickurile... crede-ma, o sa iti para rau la un moment dat. Cind incep sa piece, pica. Sau e suficient sa iti corupa datele. Iti dai seama si daca ai gasi o carcasa cu 16 USB-uri, prin reducere la absurd, USB-urile alea ale carcasei s-ar conecta la UNUL, maxim DOI conectori din placa de baza, si tot ai ajunge sa fii foarte limitat ca viteza, nu?
La stickuri am backup in cloud oricum, dar nu pot cauta in continut fara un continuu swap dintre online si cloud. Si deci, nu merge nici cu carcasa, atunci o sa construiesc direct un storage server, stiu niste tipi misto care vand unele gata facute cu vreo 16 SATA3-uri.
Da' ce ai atita de cautat IN continut? Daca e cod, atunci in 4-5 GB bagi tot codul posibil, ca e text. Daca e multimedia, le cauti dupa nume. Un NAS cu 4-8-16 TB si oglindire ar trebui sa fie mai mult decat suficient - teoretic, nu ai zis cate j'de mii de TB de date ai. Cred ca problema, la baza, e de organizare...
La asta vad 4x USB 4x locasuri disc. Am zis aiurea drive bay, dar tot la asta se refera.