| LPCTSTR a întrebat:

Salut, TPU!
În România avem posibilitatea branșării la rețeaua electrică trifazată pentru simplul uz casnic? sau există numai pentru uzul industrial?
Care este direcția în România a branșamentului la rețeaua electrică trifazată? Există planuri pentru așa ceva pe viitor sau ne putem mulțumi cu simpla rețea monofazată în continuare și fără probleme? Mă refer aici la cazul CFR: infrastructura veche rămâne neschimbată în timp ce oamenii au nevoie de mai mult (si mai bun).

Răspuns Câştigător
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Eu stiu pe cineva care are dar nu stiu sa-ti zic daca pe persoana fizica sau juridica. Depinde cum ungi rotile la primarie.

3 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Primăria n-are absolut nicio treabă cu firmele de distribuție a energiei electrice.
Și da, poți să te legi la trifazic și „pe persoană fizică".

| LPCTSTR explică (pentru mihai69):

Bransamentul trifazic prezinta vreun beneficiu pentru consumatori? Parca era benefic pentru transportul energiei, insa nu sunt sigur.

| mihai69 a răspuns (pentru LPCTSTR):

Doar dacă ai un consum foarte mare de energie (de exemplu, o centrală termică electrică de vreo 15 kW sau mai mare). Altfel, nu merită. Trebuie să faci socoteala la câți amperi poți „trage" dintr-o rețea de 220 V (dacă treci de 20, deja trebuie să pui sârme foarte groase de cupru prin instalație), față de 3x 380 V, pentru aceeași putere.