Pfff...
Scoate bateria si da-i un reset la bios daca nu posibil sa fie de la supraincalzire, ai destule ventilatoare, aerisit bine?
Placa video ce model?
Cu informațiile pe care le-ai dat eu zic că e de la sursa.
Dar exista și alte posibilități (căldură excesivă, problemă cu butonul de restart/pornire, etc.)
Eu as incerca sa pornesc sursa deconectată, cu o agrafă pusă între pinul de pornire și unul de neutru.
Sunt două cauze posibile :
1. Temperatura ridicată la nivelul procesorului până la "overheat" (supraîncălzire), sistemul își va da shutdown sau, datorita protecției termice, se va închide(sunt impuse limite de temperatură din fabrică pentru operarea procesorului, depășirea limitei înseamnă instabilitatea sistemului - bsod, restart, shutdown). Înlocuiești pastă termică.
2. Sursa să fie responsabilă de eventualele reporniri și opriri repetate. De obicei, defecțiunile la surse(fără protecții OVP-protectie la vârf de tensiune, OCP-protectie la vârf de curent și OPP-protectie la vârf de putere) apar atunci când acestea sunt alimentate la rețea în timpul unei furtuni puternice sau în timpul unor sarcini tranzitorii (de exemplu.
sudat).
3. Scurt circuit pe placa de bază.
4. Chiar priza să fie de vină (este o posibilitate).
În primă fază, îți sugerez să deconectezi cablurile sursei, atât cablurile montate pe placa de bază (ATX alimentare procesor 4/8 pini, ATX alimentare placă de bază, cablurile pentru unitățile sata, splittere(extendere) dacă ai. Bun, odată deconectata sursa de la rețea și de pe placa de bază, iei cablul ATX de 24pini, o agrafă de birou și înfingi unul dintre capetele agrafei la conectorul firului negru (oricare fir negru, nu contează, pentru că firele negre sunt mase), iar celălalt capăt la conectorul firului verde (firul verde declanșează sursa/pornește sursa). Bun, dacă sursa pornește și nu se oprește timp de 3-5 minute, înseamnă că problema vine de pe placa de bază. În acest caz, montezi sursa la loc, montezi cablurile de alimentare pentru placa de bază, fără a monta unitățile optice și unitățile de stocare. De asemenea, dacă poți utiliza grafica internă a procesorului/plăcii de bază, scoate și placa video și montezi cablul video în placa de bază! Testează doar sursa pe placa de bază, nici un alt periferic sau device. Vezi dacă problema persistă și după ce ai scos din consumatori.
Vreau să știu ce putere maximă are sursa ta (W), despre ce placă de bază este vorba, ce procesor și ce placă video ai.
Poate fi de la procesor placa de baza sau cine stie din ce cauza, du l la service nu te costa sa iti zica ce s-a stricat sau de ce face asa.