Poze cu blur de fundal ies mai bine daca obiectul care trebuie sa fie clar, e foarte aproape de aparatul foto, iar fundalul e mai indepartat asa incat focalizarea pe obiectul clar sa faca fundalul mai blurat (mult mai putin focalizat. Exemplu http://s31.postimg.org/5jyaaulqz/IMG_8749.jpg
Evident ca rezultate mai bune (blur mai puternic) se obtine in cazul obiectivelor cu deschidere mare, deci la care profunzimea de camp (intervalul in care focalizarea e buna) e foarte mica. Deci diafragma trebuie deschisa la maxim, aparatul cat mai apropiat de obiect, iar fundalul cat mai indepartat, ca sa nu fie focalizat.
Aparatele obisnuite nici nu prea au diafragma ca sa se poata modifica deschiderea, au in loc de diafragma niste filtre ND care reduc luminozitatea, deci in orice moment deschiderea e aceeasi, maxima, lucru care favorizeaza efectul de blur pe fundal, insa chiar si asa, deschiderea nu e prea mare si profunzimea de camp e mare, deci daca obiectul si fundalul se afla la distanta mare de aparat, fundalul va iesi si el destul de clar, prin urmare numai daca fotografiem un obiect de aproape vom putea obtine un fundal blurat.