| ScortSyndicate90 a întrebat:

M-am gandit sa monitorizez temperaturile in timp ce ma joc si vazut ca in far cry 4 temperatura placi video e la 90°C si procesorul la 80 81°C! Este normal? (I5 6300 skylake 3.2 ghz, gtx 950)

10 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Temperatura placii video este cam mare. Ai nevoie de un airflow mai bun in carcasa, ori sa iei mai multe venturi, ori alta carcasa si mai multe venturi. Eu am o carcasa mica, si am doar un vent pentru exhaust de 120mm, in rest cooler stock pe procesor(i5 2400) si cooler aftermarket pe placa video(hd4870) si procu are 70* iar placa video tot pe acolo. Am schimbat si pasta la ambele, vezi daca schimbi pasta si face la fel inseamna ca ai nevoie de airflow mai bun.

| PainTech a răspuns:

Acum temperatura depinde si de capacitatea carcasei de a lasa aerul sa circule. O carcasa mai inchisa pusa langa perete nu e o alegere foarte buna. Nu uita si de pasta termo-conductoare. Temperaturile acestea sunt cam la limita

| ScortSyndicate90 explică (pentru PainTech):

Multumesc! Dar sunt normale? Exista vreun motiv de ingrijorare? Sau pot sta linistit?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ScortSyndicate90):

Cu 80 ~ 90 *C deja esti in stratosfera... te apropii de limitele absolute impuse de producator in decumentatia tehnica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si app. alea nu sunt limite absolute de efort sustinut, ci doar temporar.

| SoUnD07 a răspuns (pentru ScortSyndicate90):

Nu e normal, normalul este 65-70 grade celsius, se încinge prea tare componentele tale.

| PainTech a răspuns (pentru ScortSyndicate90):

Da...cam e problema.

| alexboss2020 a răspuns:

Sunt cam mari, normal o placa video nu ar trebui sa depaseasca 78°C iar la procesor 70°

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu unul daca vad ceva peste 70 maxim absolut, deja e problema. Undeva la 60 ~ 65 max. ar fi cel mai sanatos. Revizuieste-ti solutia de racire - carcasa, ventilatoarele, cooler-ul la procesor... daca nu ai ventilatie buna, e cam trista povestea. Una la mana ca iti intra componentele in "throttling" (scade frecventa de lucru) si a doua ca le scazi durata de viata din cauza migrarii electronilor de pe stratul activ de siliciu, practic, portile tranziztorilor se degradeaza, devin mai subtiri in timp. Si acum cu tehnologia 14nm poti sa-ti dai seama ca efectul de "electrons migration" este mult mai pronuntat decat sa zicem la un procesor mai vechi pe litografie de 22nm sau 32nm sau 45nm...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai ca o dai in sf-uri. Chiar si in regim de forja sustinuta, vreo 3 ani il duc si cele mai mari junghiuri de placi video. Oricum, temperaturile lui sunt cam maricele.