Depinde ce configuraţie are : placa de bază ( denumire/tip/serie/număr ), procesor, mărime hard, placa video, memorie RAM instalată, etc.
Dacă nu şti, atunci instalează EVEREST Ultimate Edition sau Aida32, apoi rulează programul şi îţi va afişa datele necesare.
Apoi intri în Everest/Computer/Rezumat şi copiezi de acolo datele despre calculator şi mi le spui.
În funcţie de acestea vom vedea...
Daca fac o poza si o pun sa o vezi e bine?
Http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img29/4793/78411706.jpg
Mai am ceva sa te intreb:
Sa zicem ca instalez windows 7(cred ca este mult mai bun ca vista parerea mea) este la fel ca la Windows XP adica se instaleaza la fel dai alt click scrii numele etc.
Si de un pot sa iau windows 7 dar fara sa-l cumpar.
DA, poţi pune Windows 7; sub NICI o formă să NU pui Vista ( e nasol şi foarte slăbuţ )!
Apoi, am văzut că ai doar 2 Gb DDR2-800 ( adică de 800 MHz ) - bănuiesc că aşa l-ai cumpărat - DAR, placa ta de bază SUPORTĂ doar memorii de până la 667 MHz!?!
Deci, cu acea memorie de 800 RIŞTI să ARZI placa de bază!
Vezi specificaţiile tehnice la linkul : http://www.supermicro.com/products/motherboard/PD/955/PDSG4.cfm
Apoi, placa de bază are 4 sloturi de memorie şi poţi pune câte 2 Gb RAM în fiecare slot ( deci, în total 8 Gb RAM ).
Dacă ai Windows pe 32 biţi NU vede şi nu foloseşte decât 3-4 Gb RAM, dar dacă pui Windows pe 64 biţi atunci poţi folosi toţi cei 8 GB RAM, dacă pui memoriiile aferente - depinde la ce vrei să foloseşti calculatorul...
Dacă vrei jocuri NOI/puternice, atunci îţi recomand 8 Gb RAM şi Windows 7 pe 64 biţi!
Dacă NU, atunci să mai pui 1-2 Gb ddr2 RAM non-ECC DDR2 667/533/400MHz ( cu 240-pini ).
Windows-ul îl poţi descărca de pe pagina Softpedia, de la linkul :
http://www.softpedia.com/dyn-search.php?search_term=windows+7&x=0&y=0
De instalat se instalează asemănător cu xp-ul, de pe dvd butabil şi urmezi setările...
Să-ţi faci ÎNAINTE o copie după driverele pc-ului, în caz că nu-ţi mai recunoaşte ceva...
Să formatezi hardul/partiţia pe care vrei să instalezi Windowsul!
Teoretic da, poti sa instalezi windows 7. Dar sa sa instalezi windows 7 trebuie sa ai cel putin 2GB RAM si procesor dual-core ca sa mearga bine. Daca nu ai cel putin atat ramai pe XP.
ZaZZa întreabă: