| xGamerZ212 a întrebat:

Salut TPU, mai merita windows 7?
L-as instala din nou pana imi cumpar un ssd (windows 10 e greoi pe hard)

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Desi am un calculator bunicel nu mai folosesc "Windowz" de aproape 4 ani. Vivat Linux!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu mai merită. Caută măcar W8.

| gabicoo a răspuns:

Mai bine pui Linux! W7 e cam depășit + nu mai primești actualizări!

| xGamerZ212 explică (pentru gabicoo):

Si ce doamne iarta-ma fac pe ala?

| Salontanul a răspuns (pentru xGamerZ212):

In 95% din cazuri exact ce faci pe Windows, faci si pe Linux. Doar ca jocurile va omoara pe voi. Doar ca voi n-ati aflat ca jocurile se pot instala si pe Linux. Exista Wine, PlayOnLinux, CrossOver Games, Steam si alte softuri care te ajuta sa joci jocuri de pe infectul de Windows.

| flixbuster a răspuns (pentru xGamerZ212):

Asta cu Windows vs Linux e ca masina vs motocicleta. Flame-war.

Compromisul acceptabil in cazul tau se numeste Windows 8 - daca stii cum sa il aranjezi e Windows 7 Reloaded. Update-urile sunt predictibile, nu strica nimic (spre deosebire de Feature Update = Upgrade de Windows 10 din 6 in 6 luni) si pot fi si gestionate - instalare automata, descarcare automata si instalare manuala, descarcare si instalare manuala sau sa nu verifice deloc - la fel ca in Windows 7. Pana in Ianuarie 2023 (cand ramane fara suport) e singura optiune sanatoasa (personala) de la Microsoft. Trebuie ca PC-ul sa aiba suport pentru el (adica sa fie mai vechi de gen. 7 - Intel sau AMD). Incepand de la gen. 7 in sus - ghinion - Windows 10 only.

| NLS a răspuns:

Daca stii ce sa blochezi/dezinstalezi/opresti, diferentele dintre ele sunt minime.
Si poti spune orice despre w10, doar ca se misca rau nu.
(dupa ce pui tot de la Privacy pe disabled, opresti Cortana, Telemetria, toate serviciile inutile si nefolosite blocate, dezinstalezi toate aplicatiile moderne care se pot, si le inlocuiesti cu aplicatii terțe, gen VLC, AIMP, IrfanView, Windows 10 Old Calculator, eventual StartIsBack sau Start10... dupa ce mai bibilesti una alta prin Settings si in regedit ai un Windows10 destul de sprinten).

Pe de alta parte, daca sistemul tau e mai vechi de 2013, atunci Windows 7 SP1 e o idee buna.
Si eu il folosesc inca, pe un laptop din 2012.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da! Eu inca folosesc. Merge perfect, are drivere, nicio problema cu programe sau compatibilitate. Mi-am luat eset nod32 si poti sa si dezactivezi antivirusu din windows si firewall u ca alea is degeaba. Probabil win 7 mai duce cativa ani pana cand apar hackuri serioase ca la Windows xp. Windows 10 e greoi de la el nu de la hard, trebuie sa stii ce sa elimini ca sa faci sa mearga bine dar na tu probabil ai toate prostiile alea instalate gen cortana, tracking