| Vasy0105 a întrebat:

merge gtx pe o sursa de 450 watt?

Răspuns Câştigător
| KodrutZ a răspuns:

Da, se poate intimpla ce se poate intimpla si cind nu sta in full load - sa te inunde vecinii, sa cada un avion pe bloc, sa vina fiul lu' dumnezo' sa judece vii si mortii, etc. Daca nu ai probleme cu racirea/sursa, nu conteaza cit de incarcat e procesorul, la full load papa mai mult curent, deci genereaza mai multa caldura, ventilatoarele fac mai mult tambalau si sursa/condensatorii de pe placa de baza sint mai solicitate decit in idle.

18 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

GTX...cit? Si CE sursa, mai exact? Conteaza mult amperajul si eficienta sursei, nu compari o chinezarie de 450 W cu un Enermax sau Sirtec care au 400W dar scot si 460-470 inainte sa intre protectia.

| Vasy0105 explică (pentru KodrutZ):

ATX p4 big grin

Pai as vrea un gtx in jur de 600 ROn big grin

| KodrutZ a răspuns (pentru Vasy0105):

A, clar, ne-am lamurit. Deci iti trebuie in primul rind o sursa. In al doilea rind, la bugetul asta merge frumusel un HD 7770 sau, daca ai monitor HD, 7850, preturile sint excelente.
P.S. Da' procesor ce ai? Nu de alta, dar s-ar putea sa iei o placa care sa fie limitata puternic de procesor.

Din cate observ, nu te superi dar esti inrait pe AMD

Da stiu ca e chinezarie sursa costa injur de 60 de lei laughing)

| Xao20 a răspuns (pentru Vasy0105):

Eu am GTX 460 pe o sursa de 400 de wati si merge fara probleme si e chinezaraie

| Vasy0105 explică (pentru Xao20):

Serios? big grin

Deloc, am folosit 15 ani AMD-uri si in vara asta mi-am luat Intel, dar pe partea de placi video, cu exceptia cazului in care faci encodari video la greu sau joci jocuri la care PhysX chiar face diferenta (destul de putine, dealtfel), de regula ATI/AMD sint alegerea mai buna. Asta nu inseamna ca NVIDIA ar fi proaste, desigur. In gama de pret ~600 RON, problema e ca HD 7770 consuma cu vreo 20%-25% mai putin curent decit un GTX similar (550 Ti, par example), oferind de multe ori performante mai bune - vezi aici - http://media.bestofmicro.com/......01920.png.

| Xao20 a răspuns (pentru Vasy0105):

Yep dar nu merge orice gtx

Se prea poate, dar si cind o sa pice sursa aia, vai-vai. Plus de asta, chinezariile sug mult mai mult curent din retea decit dau, fiind extrem de ineficiente. Astfel, daca tie sistemul iti foloseste 250W, ajungi sa consumi vreo 350 din retea, diferenta aia de 100 ducandu-se pe apa simbetei. Am avut si eu chinezarii care au tinut si cite 7-8 ani, dar am si vazut chinezarii luind cu ele trei sferturi de sistem cind au pocnit.

AMD-urile sunt si mai ieftine big grin

Discutind despre placi video, cam da, la procesoare insa, te ustura consumul pe parcurs, mai ales daca trebuie' sa faci overclock ca sa ajungi la performanta unui Intel similar ca pret (discutam de astea de pe la 500 RON in sus, cum a fost cazul cind mi-am luat i3 2120 si ma tot batea gindul la un FX-4100 sau 6100). Cum procesorul din PlayStation 4 si placa video vor fi amindoua AMD/ATI, se prea poate ca AMD sa aiba de unde baga bani ca lumea in cercetare si sa ii streseze un pic pe Intel peste vreo 2-3 ani...

Poate... cine stie, uite spre exemplu eu am un procesor vechi Intel Celeron dual core 2, 60 ghz si imi permite sa ma joc The Run cu el big grin

Si mie fostul X2 4000+ imi permitea sa ma joc multe chestii, dar sa vezi cum mi-a sarit FPS-ul de doua ori si chiar cu detalii spre maxim, pe aceeasi placa video, dupa ce am trecut la i3 2120...

Dar imi sta aproape in full load se poate intampla ceva big grin

Nu-i treaba frate ca oricum procesorul e slabut dar vream sa stiu si eu ca nu m-am nascut invatat big grin

Da, se poate intimpla ce se poate intimpla si cind nu sta in full load - sa te inunde vecinii, sa cada un avion pe bloc, sa vina fiul lu' dumnezo' sa judece vii si mortii, etc. Daca nu ai probleme cu racirea/sursa, nu conteaza cit de incarcat e procesorul, la full load papa mai mult curent, deci genereaza mai multa caldura, ventilatoarele fac mai mult tambalau si sursa/condensatorii de pe placa de baza sint mai solicitate decit in idle.

| rater1994 a răspuns:

Eu iti recomand direct sa-ti iei pe 500 Wat sau 600.Si merge si pe 450 dar risti putin.