In functie de dotari, telefonul Samsung A54 costa intre 1500-1800 lei nou (pret minim daca stii unde sa il cauti, altfel e mai scump).
Daca e aproape nou (= iti da factura/garantie ca sa nu fie furat) atunci este o afacere buna (si sa il testezi sa nu aiba probleme).
Mă faci curios, tu ții facturile produselor pe care le cumperi în caz că le vinzi să poți dovedi că nu le-ai furat? Ăsta e motivul pentru care se păstrează o factură?
Asta e unul dintre motive, da. Mi se pare ceva corect si de bun-simt, mai ales daca discutam de produse noi, inca in garantie.
Și dacă ai pierdut factura și nici nu ai posibilitatea să o scoți din vreo aplicație? Atunci cum dovedești că nu ai furat produsul? Produsul fiind în garanție.
Da, pastrez facturile pentru garantie (daca le am in format fizic, mai nou sunt pe platformele de comert electronic, mai greu sa le pierzi) si daca vand un produs cat e in garantie ii dau omului si factura.
Recent am vandut un telefon mid-range nou si cumparatorul mi-a cerut factura spunand textual "vreau sa vad ca nu e furat". Unele firme producatoare iti pot bloca telefonul daca e furat
Apelezi la comerciant sa iti elibereze o copie. Pe baza de buletin. Sau ceva de genul. Ca ajungi la aceeasi dilema daca ai probleme de garantie si nu ai factura. Un om serios se tine de 2- 3 acte. Uite, eu am cumparat de pe olx o bicicleta vara asta. Mi-a trimis omul factura, frumos. Asta la o bicicleta achizitionata in 2014, nu anul trecut!
Eu înțeleg, însă o factură foarte realistă o faci în 5 minute, nu cred că e un criteriu atunci când cumperi produse SH. Nu cred că există o cale certă ca un cumpărător să știe dacă produsul este sau nu furat. Pe factură nu se specifică numărul de serie al produsului ci doar numele și prețul.
Depinde de caz. La bicicleta de exemplu e trecuta seria cadrului. Chiar si la alea din Decathlon.
M_m_a_r_i_a_e_n_d_a_h_at_g_m_a_i_l_dot_c_o_m
Draga mea, salutări de la mmariaendah, ce mai faci? Vă rog, aș dori să mă contactați cu e-mailul meu (mmariaendah@gmail.com) Sunt interesat să vă cunosc mai multe, De asemenea, am ceva foarte important să vă dezvălui, este un prevestire în mintea mea, dar am găsit că este să mă exprim cu greu aici, așa că vă rog să mă contactați cu e-mailul meu, astfel încât să vă pot trimite pozele mele și să vă spun mai multe despre mine. Mulțumesc ID-ul meu de e-mail (mmariaendah@gmail.com)