| ksuper31 a întrebat:

Mi-am cumparat inainte de revelion o placuta de 2gb ddr3 rami, pe langa alti 2 pe care ii aveam deja, i-am bagat in unitate dar nu imi arata 4gb in dxdiag sau properties si imi merge la fel. Windows 7 am pe 64bit.
Care este problema?
Ofer funda+vot.

3 răspunsuri:
| Korrawi a răspuns:

Cum zice si Raikkonen01 mai sus, vezi ca sloturile de memorie sunt marea majoritate dual channel. Daca ai patru, 2 sunt de o culoare, si 2 de alta culoare. Pune-le pe amandoua in sloturi de aceeasi culoare, de obicei se pune unul in slotul cel mai aproape de procesor, si celalalt in slotul de aceeasi culoare. Daca tot nu ti le detecteaza cum trebuie, incearca-le pe celelalte. Poate fi si dimm-ul defect, desi sansele sunt mici. In bios iti vede tot ram-ul sau nu? Diferenta mare nu o sa vezi decat daca folosesti programe/jocuri care folosesc mai mult ram. Si 4 GB in ziua de azi e cam mimnimul necesar happy.

| Darkie007 a răspuns:

Salut am avut intr-un timp aceeasi problema. aveam 4gb rami si imi citea doar 2gb.Am desfacut carcasa si am schimbat placutele intre ele si mi-lea citit pe amandoua si dupa un timp s-a intamplat la fel si m-am gandit ca poate nu o citeste BIOS-ul.Am schimbat bateria de la bios si de atunci nu mai am probleme.costa 3-4 lei o baterie pentru bios si te tine cam 2-3 ani

| raikkonen01 a răspuns:

Daca iti arata ceva mai putin de 4gb, dar peste 2 cati aveai inainte, mai mult ca sigur ai placa video care isi ia memorie din rami.

Daca nu vezi decat 2 gb, se poate ca slotul de pe placa de baza sa fie defect, sau unul din modulele ram sa nu mearga.