| Zozohun a întrebat:

Mi-am cumparat un laptop Lenovo de pe olx cu windows 10, iar cand am intrat in "My PC" am vazut ca are doar o partitie, "C", cu 223GB total. Este putina, nu imi ajunge. Trebuie sa reinstalez windowsul sau trebuie un alt SSD? Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Incearca sa identifici modelul cat mai exact, ca sa vedem daca modelul respectiv are si (suport pentru) M.2, dar si SATA.
Sau daca e mai vechi, s-ar putea sa aiba SATA si mSATA.

In acest caz, poti completa cu un alt SSD (sau in unul din cazuri- mufa SATA libera - cu un alt HDD de 2.5").

Daca nu ai nici un slot disponibil, ar fi varianta sa inlocuiesti SSD-ul actual cu unul mai mare.

SAU poti conecta un SSD sau un HDD extern, prin mufa USB.
Sau un SSD normal, si folosesti un astfel de cablu:

https://www.ebay.de/......3897263952

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai un SSD de 250Gb.
Daca nu-ti ajunge (?), atunci poti sa-l schimbi cu unul mai mare sau poti folosi pentru stocare un hard disk suplimentar, extern.

| Wr3nch a răspuns:

Probabil ai doar un ssd de 256 de gb, Cauti modelul, il lasi aici, si iti zic cei care se pricep mai bine la hardware ca mine ce sa faci:__

| Zozohun explică (pentru Wr3nch):

Mersi pentru ajutor. Acum am cautat modelul pe net si am vazut ca are doar atat. Laptop Lenovo V330-15IKB 15.6" FHD, Intel Core i7-8550U, 8GB DDR4, 256GB SSD, AMD Radeon 530, Grey

| Wr3nch a răspuns (pentru Zozohun):

Yeah, se merge pe premiza ca joci un singur joc si stochezi restul in cloud. De asta pun asa putin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sistemele pentru jocuri in cloud si pastreaza spatiul pentru alte lucruri sau cumpara inca un hard de viteza 7200 Rpm de cel putin 500 GB pe care iti recomand sa iti pui lucrurile importante care nu au loc pe un stick ca, cele de pe ssd s-ar putea sa le pierzi definitiv intr-o zi

| shu7e a răspuns:

Daca ai pus aceasta intrebare atunci 223 GB free o sa-ti fie mai mult decat suficient. Era alta poveste acum cativa ani cand aveai in calculator sute de Gb de muzica si/sau filme, jocuri etc.