anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am cumparat un PC nou si nu stiu ce antivirus sa folosesc. Voua care vi se pare cel mai bun? Precizez ca nu ma intereseaza de resursele pe care le consuma (am 8GB RAM si AMD FX 6300) sau daca costa bani (il downloadez laughing ). Vreau doar ce este mai bun(CEL mai bun). Ma scuzati daca am ales categoria gresita si multumesc anticipat!

P.S. Vreau si argumente pentru care credeti voi ca e cel mai bun, nu sa dati la intamplare un AVG sau oricare altul.

Răspuns Câştigător
| sltlp a răspuns:

Esti prea panicat. Toate is bune in mare masura, pentru ca oricum isi actualizeaza bazele de date dupa o vreme...
Acum certuri o sa apara ca x si y e mai bun, dar nu ai ce face.

| anonim_4396 explică (pentru sltlp):

Dar tie care ti se pare cel mai bun? Adica, nu pot sa iau orice rahat ca AVG. De exemplu, eu am 12 ani (nu ma judeca dupa varsta, please) si mie inainte imi instala un prieten windowsul, si acum am inceput sa ma prind ce si cum, si el imi punea rahatul ala de MSE, care e varza murata.

| sltlp a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca si idee, sa nu crezi ca avg-ul e slab!
Dar oricum, bit si kar. sunt cei mai tari, dar fac resursele praf. Si se simte diferenta cu aia, ma refer la resurse, trag sistemul usor in jos(si in cazul meu, nu pot zice ca am ceva slab).

Nu e problema, adica din aia 8GB sa imi ramana vreo 7.5 nu mi se pare mare lucru. Vreau doar sa fie ceva bun, sa nu ma trezesc fara conturi sau chiar ca nu mai merge PC-ul.

Oricum, macar am facut bine ca m-am desteptat sa nu mai folosesc MSE nu? Dar licenta merita sa o cumpar? Dupa mine e cam scumpa si nu merita. Se ia usor de pe net?

La Kas. sau bit nu prea. Cel mult merge folosit un trialreset, adica rulezi un program la fiecare 30 zile. La avg stiu ca desi nu e varf, e destul de bun totusi, si merge activat permanent.
Iar mse, ala da, ala e praf laughing Si cu si fara, cam tot acolo esti.

Apropo de conturi, poti sa ai cel mai tare antivirus, ca treaba asta nu te apara nimeni. Primul care trebuie sa fie atent esti tu. Daca ai sa descarci toate prostiile, normal sa vezi ca apar probleme. De asemenea, recomand sa alegi ce antivirus vrei tu, plus ceva gen malwarebytes pentru protectie antimalware atat local cat si din conexiuni(spre exemplu contra atacurilor din t0ren+te, ca se practica, dar putini au idee de ele).

Da, mi-a mai zis un prieten de malwarebytes, pe asta il iau sigur. Inca nu m-am decis totusi la antivirusul propriu-zis, mi-a mai zis cineva de eset nod32, si consuma putin. E bun?

Eset e un antivirus bunicel, era mai bun, dar s-a dus in jos de ceva ani. Eu il recomand (eset) mai ales daca vrei sa ramai si cu ceva resurse(nu stiu daca ti-am zis, dar desi par panicat cu resursele, am 12 gb ram, si nu bateam campii daca nu vedeam diferente de viteza la sistem in general).
Sincer eu am folosit doar malwarebytes, avg sau bitdefender la mine(am avut licenta la bitdefender, nu pirat). http://www.av-comparatives.org/......014_05.pdf poate te ajuta sa iei o decizie :p.

Da, atunci o sa iau malwarebytes si Eset cred, ca m-a invatat cineva ce si cum la eset, ca sa nu il iau pirat si sa am si licenta (neplatit, si nu trial).

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde daca esti dispus sa platesti sau nu pentru programul antivirus.
Cu plata sunt foarte bune, de ex. BitDefender si Kaspersky.
Programe gratuite bune sunt AVG free sau avast! free.
Uita-te la cateva site-uri de teste si o sa vezi care sunt mai bune in acest an.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Pai am specificat sus ca le dau jos de pe net, deci pot lua orice, si despre PC, nu ma intereseaza de resurse. Care este, dupa opinia ta, cel mai bun?

| valentin75 a răspuns:

Salut! Antivirusul care scaneaza cel mai repede si are consumul cel mai mic de reurse (sa fie cumparata licenta!)
http://www.eset.ro/antivirus/
Eu am incercat asa ceva (a gasit multe lucruri, merita incercat macar de proba)! Bafta!
http://360safe.com/totalsecurity.html

| anonim_4396 explică (pentru valentin75):

Frate, nu ma intereseaza de rapiditate si de resurse. Ma intereseaza care e mai bun, adica care stie cei mai multi virusi. Dupa mine, sunt Kaspersky si Bit defender. Care e mai bun? Oricum, licenta nu o cumpar, nu am atatia bani.

| valentin75 a răspuns (pentru anonim_4396):

Kaspersky e cel mai bun!

| FreakyLP a răspuns:

Kapetsky,Bitefender