Nu cred ca este vreo diferenta de calitate a semnalului la cele doua mufe - HDMI standard si HDMI-mini. Doar pinii sunt asezati diferit pentru a face mufa mai mica(de obicei mufele mini sunt la portabile).
Semnalul video este digital, acelasi atat la HDMI cat si DVI. HDMI-ul are in plus sunetul(transporta sunetul).
Da da da, stiu dar problema mea e daca o sa fie diferenta intre mini hdmi si dvi si hdmi-ul mare. Deci o sa iau pana la urma cablul hdmi-mini hdmi. Si nu, nu e portabil, e gtx 750 ti-ul de la palit.
Nu stiu exact ce vrei, ce combinatii si conexiuni vrei sa faci, dar ele sunt compatibile, daca exista diferente, ele sunt nesemnificative, dar eu nu le-as combina(daca nu e neaparat).
http://www.1080p.ro/hdmi-vs-dvi-care-este-diferenta/
Deci, te intreb ce e mai bine. Sa conectez si monitorul si placa video prin DVI sau sa conectez placa video prin mini-hdmi si monitorul prin hdmi?
Daca nu te intereseaza audio, nu conteaza cum conectezi, poti conecta DVI-DVI, DVI-HDMI, miniHDMI-HDMI. Calitatea video e aceeasi.
Daca te intereseaza sonorul(monitorul are difuzoare), trebuie sa conectezi prin HDMI.
Nu conteaza HDMI(standard) sau HDMI(mini), sunt exact acelasi lucru, fara nicio diferenta(excluzand marimea).
Eu iti recomand sa folosesti HDMI-HDMI, doar pentru simplu fapt ca este tehnologie mai noua.
Ok, mersi mult! Dar sa te mai intreb ceva: Vad pe la magazine ca unele sunt de date si altele de semnal. Am gasit unul de date pe la 50 lei placat cu aur la eMAG, e vreo problema daca e de date? E vreo diferenta intre ala de date si ala de semnal?
Nu exista acea diferenta(date sau semnal), absolut toate cablurile hdmi insemna "high definition, audio si imagine", care sunt transmise printr-un singur cablu. Sunt doar definitii diferite, dar toate fac acelasi lucru, fara nici o diferenta(daca exista o diferenta, ea o face doar versiunea si calitatea mufei si al cablului).
Ce conteaza cel mai mult la cablurile hdmi este versiunea. Versiunea 2.0 este cea mai recenta(din cate stiu eu, ea e aparuta in 2013), inainte de ea a fost 1.4(asta aparuta prin 2008-9).
Probabil mufele placate cu aur sunt mai bine ecranate(contacte mai valabile), asfel probabil sa ofere o calitate a imaginii mai buna. Eu zic sa pui pret pe calitate, dar nu exagerat(nu-ti ofera garantia).
Da, o sa cumpar unul de 1.4 (alea de 2.0 sunt noi si scumpe). Ai funda de la mine.