| geniulanului2017 a întrebat:

Salut TPU

Pai as vrea sa imi iau pc, doar doar carcasa fara componente in ea pentru ca am la laptop.

Intrebarea este:

-Oare merge placa video de la laptop in PC?

-De unde imi dau seama daca placa video este dedicata/integrata.

-Si la PC iti accepta numai placa video intergata?

Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

Componentele din laptop stau bine in carcasa laptopului si nu sunt mari avantaje daca le mutam intr-o carcasa de pc. Componentele laptopului sunt mai mici, au consum de curent mai redus, dar si performante mai slabe. De la laptop la PC nu merge decat hard disk-ul, dar si acela e mai lent. Placa video de la laptop nu se potriveste la PC. Daca muti toate componentele din laptop in PC, singurul avantaj e racirea mai eficienta, in rest nu avem nici in avantaj, iar aceasta mutare nu se poate face usor, intrucat carcasa de PC nu e potrivita pentru componentele laptopului.

Un PC are urmatoarele componente: Carcasa, sursa de curent, placa de baza (unde se conecteaza toate componentele), procesor, memorie ram, hard disk, placa video. Unele placi de baza au o placa video incorporata, deci integrata, altele nu au.
Daca placa de baza are placa video integrata, inseamna ca la acel pc putem sa nu ii instalam placa video dedicata si va merge bine, insa daca vrem performanta mai buna in jocuri, trebuie sa instalam si o placa video dedicata.
Daca placa de baza nu are placa video integrata, atunci suntem obligati sa instalam o placa video dedicata pentru a avea iumagine pe monitor. Daca stim ca vom folosi o placa video dedicata, atunci putem cumpara o placa de baza fara placa video integrata.
Placa video din laptop nu merge in PC, nici nu se potriveste si nici nu e performanta, iar de cele mai multe ori nici nu se poate scoate din placa de baza a laptopului.

Daca placa video a laptopului e integrata sau dedicata ne putem da seama din specificatiile modelului de laptop (cautam pe google) sau rulam in run dxdiag si vedem ce avem in tabul Display, sau ne uitam in Device Manger la Display adapters, sau folosim un soft cum e Speccy si vedem ce avem la Graphics.

In concluzie, pentru un PC e nevoie de toate componentele, nu numai de carcasa, iar componentele laptopului stau mai bine in carcasa laptopului unde ofera avantajul portabilitatii, calculator, tastatura, monitor, totul intr-un singur loc.

1 răspuns:
| octav005 a răspuns:

Niciodata nu o sa potriveasca o placa video de PC in LAPTOP. si nici invers.
placa video de PC este mult mai mare.

la pc iti accepta toate modelele de placi video ce au interfata PC-I EXPRESS.