Blue Screen (BSOD) apare daca se intalneste o eroare la verificare de paritate in sistem, respectiv sistemul nu este setat pe restartare in caz de asemenea eroare.
Trebuie citita CAUZA blocarii, pe ecranul Blue Screen.
1. Daca BSOD apare in mod repetat cu ACELASI cauza, DOAR ATUNCI trebuie intervenit (prin testarea componentei cauzatoare sau schimbarea fisierului vatamat.
2. Daca BSOD apare din "cauze diferite", atunci este suspecta memoria RAM, dar trebuie verificate si placa de baza, CPU, placa video etc. Deseori cauza poate fi overclock-ul calculatorului (in acest caz se pune inapoi sistemul pe una din frecventele "normale" a sistemului. De asemenea, trebuie verificate si temperatura CPU, GPU.
3. Daca BSOD numai apare, atunci putem fi fericiti, a fost doar o intamplare nefericita.
Si la mine apare rareori BSOD. Restartez sistemul si merge mai departe.
La BSOD repetat, cand cauza indicata difera, deseori este problema la memoriile RAM. In aceste cazuri (si si ca simpla revizie periodica) trebuie testata memoria (de exemplu cu programul "memtest" sau asemanator, sistemul boot-at de pe CD sau stick de testare.
.
De ce il puneai in sleep mode si nu il inchideai direct? ce mare lucru sa il pornesti din nou a doua zi din butonul fizic?
Era mai confortabil pentru mine ca a doua zi sa apas pe mouse si sa revina la exact lucrurile pe care le faceam si aplicatiile deschise, avand in vedere ca e o optiune din windows nu ma gandeam ca poate afecta, dar problema e ca nu am inceput recent sa fac asta, o fac de cel putin jumatate de an si abia acum sa apara probleme?
Aveai Auto-update activ?
Ultimele subversiuni ale lui 20H2 (update-ul mare din toamnă ) sunt pline de erori (nu chiar pe toate sistemele, depinde de hardware, insa pe majoritatea)
Foarte "buna" ideea sa il pui in sleep mode
sa ii traiasca... reinstall-ul de windows