Pai depinde ce faci pe internet: ai sanse mari sa fii infectat daca downloadezi programe de pe site-uri de warez sau daca iti conectezi la PC cheite USB infectate cu virusi si asa mai departe. pentru cheite iti recomand sa le "vaccinezi" cu http://www.softpedia.com/......cine.shtml (un program care face un fisier corupt de autoexecutie pe cheita USB pentru a nu putea fi modificat/suprascris de virusi pentru a se autoexecuta). nu trebuie sa fii paranoic daca nu faci cine stie ce pe calculator. de asemenea iti recomand sa faci si update-urile la windows daca tii neaparat sa stai fara antivirus.
Pai posibil sa numai aiba update-uri noi. oricum iti recomand un antivirus gratis de la bitdefender http://www.softpedia.com/get/Antivirus/BitDefender-Free-Edition.shtml
eu il folosesc si cand am nevoie de performanta mare il inchid.
Nu trebuia sa ai cine stie ce. E suficient sa te conectezi la internet si, hopa virusul. Chiar si de aici poti lua, pentru ca intra multi useri si nu poti sti cine-ce are. MalwareBytes Anti Malware este bun.
Deci, trebuie antivirus sau nu?
Da, trebuie. Poti folosi Avast sau Avira, care nu consuma multe resurse.
Dar lasa si MalwareBytes Anti Malware. Nu consuma mare lucru si e bun ca anti-malware.
Sunt mai multe tipuri de virusi.malware si spyware sunt in general luati de pe net.Foarte multi virusi spyware se pot lua de pe siteuri numaia accesand-ul.Eu folosesc eset nod 32 antivirus, e foarte bun si nu ingreuneaza calculatorul.Dar nah, sa-ti zic un secret. Cand doresti tu, poti scana cu eset scan on line.Scrii pur si simplu eset scan on lline pe google si urmezi pasii.Iti scaneaza doar o singura data,bIneinteles ca sterge si virusii. Deci, un antivirus, oricare ar fi el(un antivirus care nu ingreuneaza calc) trebuie sa-l ai. Cel pe care il am eu, eset nod 32, imi blocheaza automat orice site compromis.O seara placuta.
Apropo,spunea cineva ca poti lua virusi de aici. Poti lua numai dand click la niste link-uri care contine virusi, dar cu eset od 32, poti naviga fara grija, eset nod 32 prinde virusul si il si sterge automat.
Hmm...Ce versiune de nod ai? Eu am avut de la 2.7 pana la 5. Si asa mi s-au dus mie toate windows-urile pe care am avut nod32 : eu avand baza pe el, n-am mai scanat cu MBAM. Poate o sa incerc cu MBAM quick zilnic si full saptamanal. O sa incerc, sa vad in cat timp schimb windows. Dar trebuie sa bag antivirus, o sa incerc si nod al tau ca vezi..., mai intru pe-acolo, pe-acolo si asa se iau virusii.
Eset nod 3.0.642.0,eu nu am avut inca probleme.il las activ si cand descarc ceva, prinde virusul il baga in carantina si il si sterge.