Salut
La inceputul anului 2017 vor aparea noile procesoare din generatia ZEN de la AMD care vor inlocui vechile CPU-uri FX vechi de 6 ani...
Un I5 6400 e mult mai performant decat FX 8350.
Totusi vad o greseala de "incepator", tu cand cumperi o sursa te uiti DOAR LA "PUTEREA" SA, ceea ce e gresit, o sursa de calitate are certificat 80+ si protectii, degeaba scrie pe eticheta Delux "500W" True Power daca acea sursa are eficienta ~55% asta inseamna ca in realitate scoate ~275W.
O sursa de calitate care sa asigure stabilitate si protectie componentelor costa cel putin 130 lei.
O sursa ieftina inseamna pericol pentru componente, daca aceasta nu are protectii iar PC-ul solicita sursa pana la urma va crapa si sunt sanse mari sa-ti prajeasca placa de baza, HDD etc. din cauza lipsei de protectii.
Ce PC ai in momentul de fata?
Ce buget ai pentru PC?
Detii perifericele? Monitor, tastatura?
"De Gaming" = Marketing
O placa de baza de 200 lei face acelasi lucru ca una de 1000 lei, doar ca cea de "gaming" are mai multe optiuni cum ar fi : mai multe sloturi PCI-Express ( pe care sigur nu le vei folosi niciodata ), niste ca*aturi de leduri, un radiator sa-ti ia ochii si capabilitatea de OC ( de care nu ai nevoie )
Arata bine dar., 8300? Este bun, dar vechi, consum foarte mare, daca il cumperi toata casa ta o sa devina o uzina (ironic vorbind). Ai spus ca il vei cumpara peste o luna sau mai mult, eu iti recomand sa astepti sa vezi ce lanseaza AMD cu noua generatie ZEN si sa te hotaresti atunci, si o sa fie o concurenta pentru Intel si atunci o sa mai scada si ei preturile.
Schimb-o cu una de gaming daca zici ca ai un buget mare nu strica putina calitate nu?
Am spus ca am un buget mic