Da, intreruperile si fluctuatiile de tensiune pot provoca daune PC-ului, mai ales sursei, insa asta doar daca se intampla de mai multe ori intr-un timp scurt.
Intr-adevar se pot provaca daune minore dar daca ai in acel moment un proiect sau un document nesalvat si se ia curentu vei pierde documentul deci iti recomand sa iti salvezi odata la cateva minute fisierul.
Dintr-o data, adica se poate lua si progresiv?
Nu pateste nimic, stai linistit.
Pc-ul nu se arde daca se i-a dintr-o data curentul. Dar pentru ca este o masina de calcul, se poate deregla functionalitatea software-ului daca pc-ul nu se inchide corect.
Ce se întâmplă când stingi becul? Aha ai ghicit, se stinge becul... La pc este identică treaba, doar ca vei pierde ce este stocat în memoria ram.
Daca se ia curentul nu cred ca se intampla multe, dar daca ti se intampla ca mie, fratele meu mai mic s-a jucat cu butonul de la prelungitor si a apasat de multe ori pe el atunci cand calculatorul era pornit. De atunci nu mai merge)
Bineinteles. Soc de tensiune, papa o gramada de chestii. Si mai ales hardul/SSD-ul, erori de scriere si blocuri/celule defecte.
Dude, lasa-te de sportul asta, sincer, esti total pe dinafara
in afara de datele din memoria ram, se pot corupe toate fisierele deschise la citire, care poate duce chiar la corupere generala a intreg sistemului de fisiere, capul hdd-ului poate face soc si sa zgarie platanul, iar apoi vor apare bad-uri care duc la pierdere de date si hdd inutilizabil, la inchiderea si pornirea curentului se formeaza un fenomen numit auto-inductie care poate arde TOT calculatorul, din cauza asta s-a renuntat la sursele AT (care aveau switch on si off) si s-a trecut la ATX in care curentul intra continuu si cu calculatorul inchis, trebuie sa il scoti din priza ca sa nu mai intre
ETC.
se pot intampla o tona la o cadere de curent, MAI ALES daca e fluctuatie (si atunci auto-inductia e maxima)
de asta se vand UPS-urile si costa ceva malai, nu numai ca sa mai poti lucra dupa ce a cazut curentul, dar mai ales ca protectie anti fluctuatii de tensiune, ca sa nu mai vorbim ca o sursa kioara costa 50lei, una cu PFC activ costa de la 150lei in sus, si ajung si la 1500lei sau chiar mai mult
Wow, saracutul de tine, nu stim la tine sa citim tot, asa ca daca eu am dat 5 argumente IN AFARA de memoria ram, le ignoram total si spunem la tine ca vezi Doamne, eu am repetat ce ai spus tu
saracutul de tine, nici macar nu esti in sportul asta, ci in cu totul alt sport, numit "lipsa de coerenta mentala", cauta pe google ce inseamna, ca te caracterizeaza absolut perfect
... SARACUTUL DE TINE
Ai dat vreo 3 argumente, dintre care 2 la fel. Ultimele 2 sunt irelevante deoarece nu se ia curentul zilnic, ci cu o medie de o dată la 6 luni. Badurile se fac și din alte cauze nu doar din cauza la pene de curent, spre exemplu și din cauza uzurii propriu-zise a sectoarelor, după multe scrieri. Deci este neglijabil corect? Rămâne singura și unica problemă, pierderea informației din memoria ram, care în opinia mea este cea mai gravă. Susții tare și clar că eu nu știu sau nu mă pricep, da, ai dreptate nu am un doctorat în hard disk-uri așa cum nici tu nu ai.
Bro, eu doar încerc sa îți spun că aia ar fi singura problemă, restul sunt very unlikely to happen, nu vreau să fi de acord cu mine, ci doar să înțelegi logica mea. Sunt un om dezghețat la minte și se vede că nu am reacționat urât deși mă consideri sărăcuțul asta pentru că eu sunt aici atât să învăț pe alții cât și să învăț de la alții. Te pup.
Tu incerci sa ignori ce am scris eu care am venit cu mult mai multe argumente toate in afara de ram, sa minimizezi si sa vezi doamne tu ai dreptate, indiferent cat de evident e ca esti pe dinafara, iar eu (ala rau) nu te las sa iti faci damblaua
moama ce lupul ce rau ma simt... yeeeeeeeeee
cum spuneam: have a nice life
Orice ai spune, nu o sa repet raspunsul meu, am scris negru pe alb acolo mult mai multe chestii REALE decat "realismul" tau
asa ca inca odata continua sa vi cu argumente "albastre" poate, poate tine, poate, poate ma dau batut si te las pe tine sa "castigi", sau poate apreciez cat de mult vrei sa "castigi" si te las sa iti faci damblaua... POATE
Am inteles, nu am spus ca nu ai dreptate, dimpotriva sunt de acord cu tine, doar ca am eu am spus-o mai babeste. Singura mea problema este legata de modul prin care tu definesti incapacitatea mea mentala, bazata pe un raspuns concret si simplu. Hai sa o lasam asa, totul este o neintelegere si eu nu tin suparare, am mai patit nu e nici prima nici ultima oara.
Imi cer scuze, acum eu nu stiu sa citesc, doar ai scris:
"acum 14 ore | Frank51 a răspuns (pentru Zuzu1991):
Nu ai făcut decât să repeți ce am concretizat eu în 2 rânduri. Ultimele 2 sunt irelevante"
eu am dat inca 3 chestii care se pot intampla si care sunt mult mai grave decat ce e in ram, si apoi ultimile 2, alea irelevante, dovedesc argumentele mele, insa totusi, altcineva s-ar fi simtit insultat, eu sunt doar amuzat
Nu sti sa accepti o opinie. Nu am spus ca nu ai dreptate, am spus doar ca IN OPINIEA MEA unele argumente pe care le-ai zis sunt irelevante pentru problema actuala.
Eu m-am simtit insultat de asta " nici macar nu esti in sportul asta, ci in cu totul alt sport, numit "lipsa de coerenta mentala", cauta pe google ce inseamna, ca te caracterizeaza absolut perfect"
ceea ce se traduce in "esti handicapat frate".
Nu aveam nici-o problema daca te luai de argumentele mele, dar te-ai luat de mine personal. Cred ca putem termina discutia.
Zici de el ca e pe dinafara si tu zici ca la ATX nu ai switch on/off, lol.
doar la unele surse si este pus pentru cand pleci in concediu sau cand faci service, NU inchizi in mod curent calculatorul din ala (decat daca esti obsedat, cunosc unii IRL )
in plus NU se foloseste cu, calculatorul pornit, diferenta fata de AT era ca placa de baza NU putea inchide sursa, faceai shutdown dupa care iti aparea o imagine cum ca a terminat shutdown-ul si poti sa dai de switch
mai mult, la AT switch-ul NU era pe sursa ci pe botul calculatorului, nu alergai dupa el in spatele calculatorului
deci e foarte diferita ideea
Eheee, surse AT nu mai gasesti de vreo niste zeci de ani. Asa putem sa povestim si de harduri de 50 MB (am doua, Conner, in stare perfecta de functionare, lol) sau de procesoare la 12 MHz care nu aveau nevoie nici macar de radiator pentru racire.
M-am dat odata mare in fata unuia cu ce vechituri stiu eu (inca mai am CIP 001 si toate casetele, care era mai bun ca HC-85 pentra ca puteam incarca OS custom si sa pun Opus in loc de Basic)
si ala mi-a luat piuitul cu faptul ca el avea cartele perforate cu punct, care dadeau comenzi system
te-am convins?
Hehe, cred ca mai am si eu pe undeva cateva cartele perforate. Le folosea taica-meu la fabrica, am si vazut dulapul ala de sistem la care se foloseau. M-am referit la hardurile alea de 50 pentru ca mi se par mai misto. Si mai apropiate de tehnologia inca utilizata, pana la urma.
Da, pe la bunica-mea (sa ii fie tarana usoara) prin pod, cred ca mai am niste 386 cu coprocesor matematic care... aaa, s-ar putea sa mai mearga