| inexvoid a întrebat:

Salut, TPU! Recent imi doresc sa mi achizitionez un router wireless TP-Link Archer AX53 cu wi-fi 6. Am abonament la DIGI fiberlink 1000, Intrebarea mea e urmatoarea : Poate router-ul sa furnizeze conexiune internet doar cu datele de conectare PPPoE fara a mai fi nevoie de un cablu WAN? Router-ul pe care il am acum de la DIGI nu dispune de niciun cablu WAN, doar cel LAN, care intra in calculatorul meu, un cablu de alimentare si inca o mufa rotunda care nu stiu cum se numeste, (nu scrie nimic pe router despre aceasta...). Va rog sa ma ajutati cine se pricepe, pot abia saptamana viitoare sa sun la DIGI sa intreb, dau funda!

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cablul care intra inrouter-ul Digi este de fibra de sticla (Waneste pentru cablu de retea).
La Digi se monteaza router-e fiber cu wireless, deci nu trebuie sa-ti montezi inca un router pentru wi-fi (ti-ar scadea viteza).
Daca nu ai asemenea router montat de la Digi, atunci suna-le si cere inlocuirea cu router wi-fi.

| inexvoid explică (pentru Bula):

Okay, iar router-ul nou nu are port de fibra, trebuie sa mai sun sa fie inlocuit, sau il pot folosi fara acel cablu? scuze ca insist...

| Bula a răspuns (pentru inexvoid):

Cablul de fibra este intrarea in router si prin el este identificat de la server-ul Digi.
Nu poti lega doua routere pe acelasi fibra, fiindca unul nu va fi identificat (dupa abonament), doar daca ai 2 abonamente.

Fara cablul de fibra de sticla, te poti conecta doar la iesirea apartului Digi, iar viteza va scadea!

Si trebuie sa sun la ei ca sa mi actualizeze abonamentul la router wireless? ma costa ceva in plus tinand cont ca am router-ul deja achizitionat?

Te-ai complicat degeaba, cumparand inca un router,
Daca la intrarea router-ului tau este intrare Wan (cu cablu) si iesirea de la Digi (Lan) este tot cu cablu, atunci se pot conecta intre ele (cu cablu UTP).
Router-ul nu mai trebuie configuat la intrare (sa treaca semnalul directin router). Va trebui configurat doar iesirea wi-fi (vezi cartea).
Daca nu te descurci, cere ajutor de la Digi.

Bine frate, mersi mult, scuze de deranj❤️ te pup

6 răspunsuri: