Pinul ID este pentru verificarea daca incarcatorul este folosit cu aparatul original.
Foloseste incarcatorul original (de 18V) al masinii de gaurit (sau asemanator) pentru incarcare, DAR ai grija sa limitezi curentul de incarcare (recomandat la 10-12% din capacitatea bateriei), iar incarcarea sa fie de 11-12 ore!
Daca incarci cu curent mai mare, durata de viata a acumulatorului (bateriei) va scadea semnificativ!
Nu inteleg dc raspunzi daca nu stii sa dai raspunsul la ce a intrebat omu? El a intrebat cum face sa incarce bateria cu incarcatoru ala si cum o poate face ...atata tot
Daca nu te pricepi, atunci nu critica!
Daca incarci cu un asemenea incarcator, necontrolat, atunci bateria de 18V va exploda la incarcarea de 21V!
Ai o bormasina,cumpara o baterie noua si ai terminat lucrarea, nu stai sa faci improvizatii, care in final nu va functiona, tot acolo vei ajunge, adica sa cumperi ceva care este facut pentru acea bormasina.
Foloseste un incarcator de laptop, ala are 2 fire + si - poate si impamintare.
Incarcatorul ce spui tu, o fi facut sa incarce bateria cu celule legate in serie si paralel.
Deci incarcatorul ala incatrca pe sectiuni fiecare sectiune avand cate 4-5 volti cit zici tu ca ai masurat.
Cum am spus atit bateria cit si incarcatorul is facute sa lucreze impreuna.
Deci nu stiu cum sa faci acel incarcator sa scoata cit ai tu nevoie, banui ca nu prea o sa gasesti pe careva sa stie, in orice caz trebuie modificata placuta aia a incarcatorului, aia electronica ce are pe ea piesele.
Nu cred ca poti gasi nici pe Youtube ceva sa te ajute.
Singura chestia ce mi-a venit in minte e sa folosesti un incarcator pentru laptop, ala scoate cam asa 18-19-20 de volti si are cum am zis 2 fire.
Am mai facuyt si eu asa ceva modificari, nu-ti zic cit am cautat, sa fac un incarcator care functioneaza la 120 volti sa mearga la 240 volti.
Am gasit video pe Youtube, am schimbat ce piese spuneau aia acolo, am incarcat o singura baterie, dar foloseam bateriile lui originale, apoi cand sa pun a doua baterie s-a dus de suflet incarcatorul n-a mai mers nicicum.
Il am si acum este Dewalt de ala cu ventilator DCB 118 parca incarcator rapid, l-am dus din america in RO cu tot cu scule si cu baterii, am zis ca fac peste prajit, nu am facut nimic, am cumparat incarcator de acolo in RO
Nu stiu ce s-a intamplat cu incarcatorul, adica sa functioneze pentru o baterie apoi sa moara de tot.Bine am facut asta pentru ca aveam acel incarcator deja, pe aici gasesti incarcatoare moca, sau cu 3-5 dolari, bine nu de ala galben DCB118, pe ala il cumparasem,asa ca i-am facut felu
Aia pe Youtube arata ca functioneaza,la mine a functionat dar se pare pe termen scurt.
Incearca si tu cu incarcatorul de laptop, ar trebuie sa mearga, chestia este ca va trebui sa tai mufa, dar de ai un incarcator ce nul folosesti, zse merita, macar faci experimente.
Daca faci si merge sa revii pe aici sa zici cum e.Bafta
Poti incarca si de la bateria unei masini, asta daca bateria ta este de 12 volti.
Daca este de 18 volti, atyunci foloseste un incarcator pentru laptop.
Bateriile astea de scule, daca ai vazut au si ele mai multi pini, tocmai pentru ca is legate in diferite moduri sau combinat legate.Ca urmare daca ai o baterie originala si are mai multi pini,trebuie sa stii bornele care incarca toata bateria nu doara anumite sectiuni sau celule.
Ceva de genul bornele care leaga toate celule in serie,atunci poti incarca acea baterie cu voltajul maxim.
Mai cauta si tu pe Youtube, is unia care fac tot felul de chestii, ori arata.
Dar de regula modificarile nu prea functioneaza bine.Cel putin cum a fost cazul la mine.
Eu am dus incarcatorul la cineva care repara radio, tv chestii de genu sia zis ce vreau eu sa fac no sa functioneze.Dar a functionat, a incarcat o baterie plina, apoi s-a dus de suflet.Nu mi-am mai bautu capu sa aflu ce si cum, nu m-a interesat sa mai aflu amanunte.