BGA reballing stencil. Ca acestea https://www.alibaba.com/......11024.html
Sunt utilizate pentru fixarea bilutelor de fludor in functie de cipurile electronice.
Pai de obicei electronistii cand repara ceva si au de lipit o componenta gen rezistenta, condensator, inductor de tip SMD il tin cu penseta iar cu statia de lipit cu aer cald lipirea componentei se face fara nicio problema fiindca fludorul topit o fixeaza exact pe pad-urile de cupru ale placutei pe care este montat.
Uneltele de genul acela de care ai intrebat tu sunt cel mai des folosite de cei care fac reballing la procesoare de laptop, cipuri grafice, cipuri WiFi in telefoane s-a.m.d.
Ele vin cu un anumit numar de gauri cu diametrul si distanta intre ele specifice pentru fiecare cip insa sunt si unele "universale". Sunt practic un fel de "cofraj".
Ce arati tu in poza este un cip cu radiator. Ceva asemanator cu cel de pe placa de baza a PC-ului sau cu CPU-ul. Nu stiu la ce poate fi folosit!
Nu stiu daca este vorba de placa de textolit:
https://electroniclight.ro/s/c1=cablaje/ord=pdesc/h=2/
Sau aici: http://www.cetti.ro/v2/curs_irpse/IRPSE-Lab3-Breadboard.pdf
Dar ele nu sunt de metal, pentru ca altfel s-ar atinge toate circuitele intre ele. Sau poate ca este vorba de altceva... Ca aceea din imaginea ta nu am mai vazut.
Nu-s din "metal", sunt din Cupru care-i tot metal. Si, da! Poti face legatura intre ele. Pentru asta sunt destinate. Se numesc placi de cablaj. Pe vremea impuscatului le foloseam des la executarea unor circuite pentru diferite lucrari: amplificatoare, filtre, alimentatoare cu filtrare, etc. Gaurile nefolosite se uneau cu sarma pentru a da un anumit circuit. E o anumita tehnica ce nu se mai foloseste astazi.
Cosmin38384 întreabă:
FloFlorentina întreabă: