| dani2411 a întrebat:

Salut TPU, stie cineva un gsm in Bucuresti care repara cu piese din dezmembrari? Adica piese originale putin uzate (display-uri cu zgarieturi fine de exemplu) pentru ca am si eu un iPhone X cu burn in dupa o cazatura si Face ID nefunctional, si n-as vrea sa ma duc cu el la un service autorizat si sa platesc reparatia mai mult decat a costat telefonul, dar nici nu ma risc sa ii pun ceva chinezarie "99% copie" laughing. Mersi.

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Si daca un astfel de service iti spune ca au piese genul asta,tu ce garantie ai ca asa este? Aia te pot minti.
Cel mai indicat este sa gasesti tu telefoane cu motherboard defect,cumperi,iei display sau ce ai tu nevoie si inlocuiesti,asta acasa, nu mai dai bani si altora.
Dar ca idee daca este vorba despre display, sa stii ca Apple inlocuieste display, asta daca unde esti tu Apple au magazine sau serevice.
De erxemplu iti pot spune sigur ca Apple in america au magazinele lor si in magazin are service si iti pot spune sigur ca inlocuiesc displayuri, am fost eu sa inntreb cit costa pentru cineva.
Dar chestiua asta o au de citiva ani buni.
Am intrebat daca vinde display, dar nu vor laughing vor sa schimbe ei.In afara de ei nu prea mai au nimeni displayuri genuine,deci asa trebuie sa gasesti genuine nu OEM.
La Apple is noi bineinteles. Poti cauta la amazon,ebay,olex etc un telefon cum am zis care i s-a dus motherboard,dar si acolo nu ai siguranta ca l-a scapat ala in apa si dupa sa nu poti folosi mai nimic de la el.
Dar pe ebay si cu plata prin paypal,ai putea gasi,dar trebuie sa intrebi prin mesaje,daca este genuine telelfonul,daca nu i sa inlocuit absolut nici o piesa,daca n-a fost scapat in apa,iar daca vinzatorul spune ca telefonul a fost ok,doara ca s-a ars motherboard,atunci cumperi si ai piese genuine.
Daca ala minte, tu cand scoti piesele o sa vezi daca is originale genuine cum zic ori aftermraket si il reclami, iei banii inapoi.
Ca sfat cauta pe ebay america, aia nu-ti trage teapa daca cumperi cum am spus.
Eu nu te pot ajuta ca nu stiu cand vin in RO, asa de cumparat un teelfon de asta defect, dar cu ce ai tu nevoie functional e usor sa gasesc aici.

| dani2411 explică (pentru relian):

Ar fi o idee buna si ce zici tu, ori ca pun ceva display fake ori ca pun unul sh, n-am garantie ca display-ul ala o sa mearga ca un original, deci tot imi asum un risc… era alta treaba daca Apple vindea piesele dar dupa cum ai zis si tu, nu vor sa le vanda si poti cumpara doar cu montare inclusa care costa o avere si nu merita

| relian a răspuns (pentru dani2411):

Nu costa o avere, vor nu stiu undeva la 150$ totul, am intrebat eu pentru cineva.Dar daca de exemplu displayul costa 50, ei mai ia inca 100 pentru manopera.
Bine ca daca esti femeie, ori chiar barbat si nu te pricepi sa schimbi singur, de regula majoritatrea nu se pricep, asa ca platesc.Eu daca as avea nevoie as lua cum am zis de pe ebay,dar as intreba daca totul este genuine,doar asa as lua,sa zica ala ca da.
Cind desfac vad,toate piesele genuine au pe ele sigla Apple, daca nu are, atyunci aia este piesa aftermarket, asa ca imediat si iau bani aluia inapoi laughing.Dar pe ebay majoritatea is seriosi, nu se complica aia sa faca magarii, ca apoi sa le scazi punctajul pe acolo.Bine ca mai gasesti si din astia care acu au descoperit amemrica si cred ca pot trage tepe, dar platesti cu paypal si il cumintesti imediat.
Eu niciodata nu am spart nici un display la nici un iphone.Un amic le sparge mai tot timpul, de aia stiu, ca Apple schimba displayuri, am intrebat eu pentru asta, am un magazin Apple linga mine la 2 pasi.
Pt mine da 150 $ mi se pare mult, asta pentru ca as schimba eu, pentru ca pot, dar stiu ca displayul ala costa undeva la 50$.
Unde pui ca pe aici unele companii au dat telefoane moca daca de exemplu faceai inca un comntract cu ei pe 2 ani, deci doara serviciul si iti dadea ultimul iphone moca.Tmobile a avut promotia asta acu cateva luni, eu nu am srtiut laughing poate mais fi luat si eu un 13 moca. Oricum is la Tmobile de ani buni si nu is curios sa ma duc la altii.
Dar stii ce este? Mergi si pune display de care o fi, daca l-ai spart odata poate il mai spargi si altadata laughing asa ca daca functioneaza si totul este ok ce rost are sa dai bani multi daca tot o sa il spargi iar.
Pai garantie trebuie sa iti dea aia care iti schimba displayul.Cind tu mergi la ei intrebi, garantie iti da, cita 1 an sau cit? Deci trebuie sa iti dea garantie cel putin 1 an, de regula asa se da, iar daca face figuri si nu functioneaza normal te duci la ei inapoi.
Bine eu vorbesc de ceva normal, in RO te duci la aia te dau aia afara laughing acolo nu cred ca poti avea nici o garantie de la nimeni.

| dani2411 explică (pentru relian):

Imi pare rau sa te contrazic dar am intrebat si eu si la istyle sau orice alt service autorizat costa 1650 de lei schimbarea display-ului, era bine daca costa 150 de dolari cat ai zis tu laughing

| relian a răspuns (pentru dani2411):

Eu am spus costa 150$ in America, am spus unde sunt eu.Nici nu stiu daca in RO Apple au magazine si cu service inauntru.

Am spus in primul mesaj. Pina mai acum citiva ani era doara 50, acu au facut 150laughing toata lumea a innebunit.

| dani2411 explică:

M-am mai documentat putin si am aflat de gsm-ul iFix-It din Rin Grand Hotel Vitan, stie cineva daca sunt legit? Ei precizeaza faptul ca display-urile sunt originale dar sh, luate din dezasamblarea altor telefoane, si preturile sunt ok as zice.