Nu se arde nimic!
poti sa te joci 24 di 24!
orice laptop/pc are optiunea de scuritate din bios,ca atunci cand atinge temperaturi critice,sa se opreasca automat, sa nu se arda!
succes!, si da-o dracu de scoala, e bai bine cu counter strike, uita-te la mine! sunt femeie de serviciu! ura!
Gpu-ul poate crapa uneori de la supraincalzire. Daca te joci mult e recomandat un cooler.
Caută pe net programe care arată temperatura procesorului şi HDD-ului.
Temperarura procesorului
- în jur de 45°C este normală
- între 50 - 60 °C e o problemă, dar nu e chiar aşa de mare.
- peste 60°C trebuie să cureți coolerul de praf ( dacă e cazu ) şi să schimbi pasta termoconductoare de pe procesor ( dacă e mai veche de 1 an ). Contează şi ce temperatură ai în cameră? Pune un ventilator lângă laptop care să sufle aer chiar prin găurile de aerisire ale acestuia.
În principiu procesorul rezistă până la 100 °C. Stai liniştit că nici în cazul ăsta nu se arde deoarece dacă se încălzeşte prea mult se va închide automat. Dar, o temperatură ridicată îl va deteriora şi îi va scade performanța.
De precizat : temperatura HDD-ului nu trebuie să depăşească 40°C. O temperatură în jur de 30 °C ar fi normală.
Poți să cumperi un cooler pad sau chiar un cooler intern mai puternic.
Important : să nu-ți vină vreo idee să bagi laptop-ul în congelator sau atunci când e încins să-l pui imediat undeva sau pe ceva ce e foarte rece deoarece din cauza diferenței mari de temperatură şi schimbării bruşte a acesteia poate să apară în interiorul laptopului un efect de condens, adică o să se formeze apă în laptop şi atunci chiar că o să se ardă.
Trebuie sa fiu copil prost sa fac asa ceva, mersi de sfat, nu e chiar asa incins ca din cand in cand mai pun mana si masor asa din ochi cum s ar spune, eram doar confuz ca asa mi-a spus cineva cca laptop ul se arde la prea multa utilizare zilnica.
M-am jucat si 28 de ore in continuu pe un laptop de birou, si n-are nimic.
Ideea e sa ii lasi suprafetele (gaurile) de aerisire libere. Nu il tine direct pe pat sau in brate. Daca il tii pe masa de exemplu nu ar trebui sa fie nici o problema.
Un cooler suplimentar pe suport ajuta in special pe caldurile astea, dar nu este neaparat obligatoriu.
Trebuie sa tii cont si de temperatura de ambient si neaparat sa nu ii obstructionezi gaurile de aerisire. Este indicat periodic sa il mai aspiri de praf si sa cureti cooler-ul eventual sa ii schimbi pasta de la procesor. Bafta!
Eu oricum il folosesc doar pe birou ca ma mai joc ceva si nu folosesc tastele lui (sunt inconfortabile in gaming) folosesc tastatura wirles ca asa mi e cel mai comod pe masa.Mersi de sfat.
Ca orice lucru care nu tine o vesnicie, uzura e normal sa intervina pe masura ce il folosesti mai mult. Insa de ars nu ar trebui sa se arda decat daca ai ghinion...sau nu il folosesti ok. In mod normal este optimizat si gandit sa ruleze la capacitate maxima fara probleme. Racirea in conditii normale de folosire ar trebui sa faca fata. Uzura fizica a componentelor este normala si banuiesc faptul ca nu ti-ai propus sa iti tina leptopul asta pana iesi la pensie . In 2-3 ani oricum acumulatorul nu iti mai tine si fie il schimbi fie iti iei alt laptop. Si PC-urile/laptopurile sunt ca si telefoanele. Daca vrei sa ramai in top cu performanta trebuie sa iti faci upgrade-uri sau sa le schimbi.
anonim_4396 întreabă:
Ssebmh întreabă: